Barcelona

Tres de les cinc AMPAs afectades per la sentència del TSJC contra la immersió demanen personar-se en la causa

Argumenten que la decisió judicial els perjudica, ja que per voler atendre un alumne es pot lesionar els drets de la resta. És per això que esperen que se'ls escolti abans no s'executi la sentència, a principis de març. Es tracta de dos centres concertats i de l'únic centre públic afectat.

TV3Actualitzat

Tres de les cinc associacions de pares i mares afectades per l'última decisió de la justícia en contra del model d'immersió lingüística de l'escola catalana han decidit fer un pas endavant. Segons ha pogut saber TV3, han decidit demanar personar-se en la causa per impedir que, ja el mes que ve, els seus fills hagin de canviar de sistema i rebre el 25% de les classes en castellà, com estableix la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Argumenten que la decisió judicial els perjudica, ja que per voler atendre un alumne es pot lesionar els drets de la resta. És per això que esperen que se'ls escolti abans no s'executi la sentència, a principis de març. Es tracta de dos centres concertats i de l'únic centre públic, l'Institut Alba del Vallès, que ja ha portat la petició al TSJC, aquest mateix dijous, a través del despatx que els porta el cas, el de Roca Junyent.

Pel que fa a les escoles concertades, compten amb els serveis jurídics de la Fundació Escola Cristiana i entraran la petició aquesta setmana. A més, s'hi podria afegir un tercer centre concertat. Carles Armengol, secretari general de la Fundació Escola Cristiana, ha explicat a TV3 que es consideren perjudicats "processalment, perquè no se'ls ha tingut en compte", i ha afegit que si han d'aplicar la sentència seria "a mig curs, es canviarien les condicions sense haver-ho pogut pactar".

Per la seva banda, els titulars dels quatre centres privats ja van presentar dilluns una demanda semblant al Tribunal Superior de Justícia. El Departament d'Ensenyament encara no ha especificat què hauran de fer els directors si el tribunal no paralitza el procés o si respon més enllà de la primera setmana de març.

Ensenyament ha recorregut al Suprem, però de moment, l'alt tribunal ha desestimat retirar les mesures cautelars dictades pel TSJC i l'ha instat a retardar l'aplicació del castellà com a llengua vehicular a l'escoles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut