Artur Mas a l'acte inaugural del tricentanari del 1714. (Foto: ACN)
Artur Mas a l'acte inaugural del tricentenari del 1714. (Foto: ACN)
Barcelona

Manos Limpias presenta una querella contra Artur Mas per "sedició" i "rebel·lió"

El sindicat basa la seva acusació en la resolució aprovada pel Parlament que declarava que "Catalunya ha d'iniciar una nova etapa basada en el dret a decidir". Això, diu Manos Limpias, contradiu la legislació i va a favor del desmembrament d'Espanya.

RedaccióActualitzat

El sindicat Manos Limpias ha presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, pels presumptes delictes de sedició, rebel·lió, prevaricació i desobediència a l'autoritat judicial.

El sindicat justifica la querella per, entre altres motius, la resolució aprovada al Parlament el 27 de setembre del 2012 i que declara que "Catalunya ha d'iniciar una nova etapa basada en el dret a decidir" i demana avançar "cap a més estructures d'Estat". Manos Limpias interpreta això com un intent de Mas "a favor del desmembrament d'Espanya", un fet que "contravé la legislació vigent".

També basa la querella en la creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional, que té l'encàrrec de formular "les línies del nou govern independent" al marge del marc constitucional i de les disposicions legals de l'Estat".

Per tots aquests motius, Manos Limpias considera que Mas prevarica per dictar mesures que van contra l'ordenament jurídic i cau, presumptament, en un delicte de desobediència a l'autoritat judicial.

Anar al contingut