Iúlia Timoixenko, micròfon en mà, es dirigeix a la multitud que omple la plaça Maida. (Foto: EFE)
Timoixenko ha demanat als manifestants que no cedeixin fins a tenir un govern de confiança. (Foto: EFE)
Khàrkiv

Iúlia Timoixenko surt de la presó per decisió del Parlament i anuncia que es presentarà a les eleccions del maig

L'exprimera ministra ucraïnesa, Iúlia Timoixenko, ha estat alliberada per decisió del Parlament. Va ser condemnada fa set anys per abús de poder i des del 2012 estava ingressada en una clínica penitenciàrial. Timoixenko, que ja ha arribat a la plaça Maidan, on ha estat rebuda triomfalment, ha anunciat que es presentarà a les eleccions convocades per al 25 de maig.

RedaccióActualitzat

L'exprimera ministra ucraïnesa Iúlia Timoixenko s'ha convertit en el nou símbol de la revolta a Ucraïna. Després de ser alliberada per decisió del Parlament s'ha unit a la multitud a la plaça Maidan, que l'ha rebuda amb un autèntic bany de masses deixant enrere les crítiques a les deficiències de la seva gestió en el passat.

Malgrat la imatge de feblesa que pot transmetreTimoixenko per l'hèrnia discal que l'obliga a moure's en cadira de rodes i pel desgast que li ha suposat estar tancada en un hospital penitenciari, veure derrotat el seu principal enemic i ser rebuda per una gran multitud l'ha encoratjat a presentar-se a les eleccions. Si guanya, diu, convertirà les proclames de la revolta en el principal full de ruta per transformar Ucraïna.

Timoixenko va demanar als manifestants de Maidan que no cedeixin fins que no es nomeni un president i un govern que els generi confiança.

Timoixenko ha titllat el govern de Ianukóvitx de dictadura i espera que la forta repressió que han patit els manifestants no quedi impune judicialment. Per això abans de ser aclamada al centre de Kíev ha volgut homenatjar les prop de 80 persones que han perdut la vida durant les protestes.
 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut