Sol amb núvols poc actius

La primera part de la setmana estarà marcada per un seguit de fronts poc actius en general. El cel serà molt canviant amb el pas de les hores. El primer front arribarà avui i serà molt poc actiu. Deixarà quatre gotes. Les temperatures matinals seran més altes.

Actualitzat

La nova setmana ens portarà un canvi de dinàmica atmosfèrica: del tímid domini de les altes pressions passarem a uns dies de circulació de fronts de núvols associats a les pertorbacions atlàntiques. El primer d'aquests fronts el tenim avui, però passarà amb més pena que glòria.

Temps assolellat amb alguns núvols baixos a la costa Central i a la costa Daurada, que podran endinsar-se també al prelitoral. Si cau algun plugim serà molt anecdòtic i transitori. Els núvols baixos matinals conviuran amb alguns bancs de boira puntuals a punts d'interior.

Durant la tarda esperem un augment de la nuvolositat per ponent, a causa de l'acostament del front. Es tracta d'un front molt poc actiu; per tant, no n'esperem gaire pluja. En tot cas, seran fenòmens que duraran poc i deixaran quantitats molt minses.

El vent de sud bufarà moderat amb algun cop fort a l'Empordà. Amb el pas de les hores, es mantindrà amb cops moderats només a l'entorn de la Costa Brava.

Les temperatures mínimes seran més altes que les de diumenge a la meitat sud, punts del Pirineu i, sobretot, comarques de Girona, afectades pel migjorn. Les glaçades seran principalment a les comarques del nord de Lleida i nord de Barcelona.

El cel estarà poc ennuvolat en conjunt al País Valencià i a les Balears. De cara a la segona part del dia, arribada de més núvols associats al front. El risc de precipitacions també serà molt baix.

I els pròxims dies...

La primera part de la setmana continuarà marcada per un seguit de fronts poc actius en general. Després del front de dilluns, n'arribarà un altre dimarts, aquest cop amb més precipitació al Pirineu. Dimecres haurà marxat, però es formaran alguns ruixats darrere d'ell, sobretot cap al nord-est. Dijous hi haurà més hores de calma, prèvies a la tempesta: a última hora es formarà una pertorbació damunt de Catalunya, que de cara a divendres podria provocar una considerable llevantada. Però és una situació molt oberta a possibles canvis i s'haurà de veure com evoluciona al llarg dels pròxims dies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut