El Caire

Dimiteixen el primer ministre egipci i el seu govern

Aquest dilluns, el primer ministre d'Egipte, Hazem Beblaui, ha anunciat la seva dimissió. En una compareixença informativa, Beblaui ha explicat que els membres del seu executiu ja han presentat la renúncia al president interí, Adli Mansur. El primer ministre renuncia al càrrec perquè considera que ha acabat la primera etapa del full de ruta dels militars en el període transitori.

RedaccióActualitzat

Sorpresa a Egipte. El govern ha presentat la seva renúncia. El primer ministre, Hazem Beblaui, ha anunciat de manera sobtada la dimissió i la del seu govern. Beblaui considera que ja es pot donar per acabada la primera etapa del full de ruta establert pels militars per al període transitori del país.

En una roda informativa a la seu de l'executiu, el primer ministre ha assenyalat que els membres del seu gabinet ja han presentat la renúncia al president interí Adli Mansur. Mansur encarregarà la formació d'un nou govern al ministre actual de l'Habitatge, Ibrahim Mahleb, segons informa el diari estatal "Al-Ahram".

Hazem Beblaui estava al capdavant de l'executiu des del cop d'estat militar del 3 de juliol de 2013. Aquest cop d'estat va acabar amb el mandat del llavors president, Mohamed Mursi, el primer mandatari elegit democràticament a Egipte des de la caiguda del règim que liderava Hosni Mubarak. El militar que va dirigir el cop, Abdelfatá al-Sisi, era el viceprimer ministre i ministre de Defensa al gabinet de Beblaui. Al-Sisi està considerat com el principal candidat per a les pròximes eleccions presidencials.

 

 

Anar al contingut