Imatge del Mobile World Congress d'enguany.
Imatge del Mobile World Congress d'enguany.
Barcelona

Més de 85.000 visitants, procedents de 201 països, a l'edició del MWC 2014

El govern qualifica d'èxit rotund el Congrés Mundial de Mòbils, que s'acaba aquest dijous amb 85.000 visitants (13.000 més que l'any passat), procedents de 201 països diferents. Al certamen hi han participat uns 80.000 professionals, amb més de 1.800 empreses expositores i el repte és aconseguir que Barcelona continuï com a seu del Mobile World Congress més enllà del 2018, quan finalitza l'acord actual.

RedaccióActualitzat

L'edició del MWC d'enguany ha superat el rècord d'assistència i rep 85.000 visitants, 13.000 més que l'any passat.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en una entrevista a "Els Matins" de TV3, ha valorat molt positivament el desenvolupament del congrés dels mòbils, que aquest dijous s'acaba. Amb la feina que s'està fent, ha dit, "Barcelona podrà ser la seu del Congrés més enllà del 2018", quan acaba l'acord actual.

La Generalitat considera que ha estat un èxit rotund i assegura que hi han participat uns 80.000 professionals (l'any passat van ser 72 mil). Per al govern i l'Ajuntament de Barcelona, "el repte d'ara és aconseguir que aquest certamen es continuï celebrant a partir del 2018".

Més enllà de la valoració institucional, també l'organització i el funcionament del congrés aproven amb nota alta. Els congressistes que s'han hagut d'adreçar a centres d'informació ha estat només en casos de problemes d'ubicació o bé per trobar una determinada empresa.

La iniciativa de Mobile World Capital, que converteix Barcelona en la capital del mòbil com a mínim fins al 2018, té l'objectiu de fer que la ciutat sigui un pol d'atracció per a empreses del sector de tot el món, que trobin aquí un terreny adobat per desenvolupar-hi les seves idees.

La capitalitat del mòbil, més enllà de la branca industrial, també vol acostar el mòbil a la població en general. Per això es prepara un Mobile World Festival. Estava previst que la primera edició se celebrés el setembre de l'any passat, però, de moment, s'ha posposat.

Es calcula, segons un estudi econòmic d'una empresa independent, que el MWC ha aportat més de 356 milions d'euros a la ciutat de barcelona i 7.220 llocs de treball.

Pel que fa a les xifres en el terreny de la restauració i l'oci nocturn a Barcelona, el Mobile World Congress deixarà més de 85 milions d'euros. Segons el sector, els locals s'han omplert entre el 85 i el 100% aquests dies i es calcula que cada visitant s'ha gastat 250 euros per dia en menjar i lleure.

La CUP denuncia que només un 10% dels conferenciants del Congrés de Mòbils de Barcelona són dones i que hi ha una clara discriminació de gènere. Segons aquesta formació política, aquest congrés només suposa beneficis per als sectors de luxe de la ciutat.

La data per al MWC de l'any vinent ja està decidida. Es portarà a terme del 2 al 5 de març.

Anar al contingut