El ministre Jorge Fernández Díaz en una imatge d'arxiu.
El ministre Jorge Fernández Díaz en una imatge d'arxiu.
Madrid

Fernández Díaz replica a la comissària europea d'Interior que "ningú pot donar lliçons a Espanya" sobre els immigrants de Ceuta

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, creu que no han de rebre lliçons de ningú pel que fa a la defensa dels drets humans. Díaz respon així a la comissària europea d'Interior, Cecilia Malström, que ha qualificat d'inacceptable que la Guàrdia Civil disparés bales de goma als immigrants que volien arribar nedant a Ceuta.

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior recorda a la comissària europea, Cecilia Malström, que "no hi ha relació de causa efecte entre l'actuació de la Guàrdia Civil i les morts a Ceuta" i adverteix que "ningú pot donar lliçons a Espanya."

Díaz respon així a Malström, que ha qualificat d'inacceptable que la Guàrdia Civil disparés bales de goma als immigrants que volien arribar nedant a Ceuta.

El ministre ha volgut recordar que Espanya "és un país que té acreditada la seva actuació en defensa dels drets humans i de la dignitat de les persones" i considera que "no s'ha de rebre lliçons de cap tipus".

Avui també la defensora del poble espanyol ha subratllat que "l'ús de pilotes de goma contra els immigrants que intentaven entrar a Ceuta no va ser prudent".

Cecilia Malmström va escriure un tuit demanant a les autoritats espanyoles que aclareixin els fets i ja es va mostrar "molt preocupada" per un tema que ha qualificat de "greu".

Anar al contingut