El clam contra el Pla Hdrològic de l'Ebre torna a ressonar.
El clam contra el Pla Hidrològic de l'Ebre torna a ressonar.
Terres de l'Ebre

Les xarxes socials, a vessar per l'Ebre

RedaccióActualitzat

Després que el govern espanyol hagi aprovat el Pla Hidrològic de l'Ebre, les xarxes socials han reaccionat immediatament i Twitter s'han omplert de crítiques i clams contra la reducció del cabal del riu.

A través del seu compte de Twitter, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) critica la decisió del govern espanyol amb frases com "El PP encara no ha entrat al segle 21 en matèria d'aigües o mediambient! Volen fer els transvasaments ", i es mostren combatius afirmant que no serà el primer projecte de transvasament que aturen.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha publicat "Escoltant la vicepresidenta parlant del pla de Conca de l'Ebre, sembla que parli d'un altre pla, d'un altre riu, d'un altre planeta". Seguint els passos de l'alcalde, polítics com David Fernàndez o Oriol Jonqueras també s'han posicionat en contra de la mesura.

David Fernàndez: "Sant tornem-hi enrere. Túnel-temps. Wert, avortament, seguretat ciutadana... i ara #PHN #loriuésvida Ni un pam de terra ni una gota d'aigua"

Oriol Junqueras: "El Gov esp fixa un cabal mínim de l'Ebre insostenible, tornant a demostrar que, imperiosament, ens cal prendre les regnes del nostre futur"

La Plataforma ha aprofitat per explicar via Twitter que el nou pla no aportarà cap solució per a l'Ebre i el Delta, "només més problemes, sense aigua ni sediments", i com un pla hidrològic d'aquestes característiques ferirà el riu i el seu ecosistema.

L'etiqueta més activa és #loriuésvida, però #Ebre, #PHN o #noaltransvasament són altres hashtags que mostren la indignació per l'aprovació del Pla Hidrològic de l'Ebre.   

I un munt de piulades de ciutadans, com en Dani Saiz de Aja, que diu que "qui va contra natura acaba en lo cul ascaldat", o la Montse Turró. Ella tuiteja: ‏"Un motiu més per marxar!"

Arran de l'aprovació del transvasament, el compte de PDE ha augmentat de "defensors" i ja té més de 4.000 seguidors.

Anar al contingut