Tortosa

L'alcalde de Tortosa nega que el Pla satisfaci les necessitats del Delta i qualifica de "fal·làcia" les inversions que duu associades

Per Ferran Bel, les inversions que porta associades el pla són una "absoluta fal·làcia" perquè s'haurien d'executar abans d'acabar aquest any, un fet "impossible".

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha negat que el cabal mínim fixat en el Pla Hidrològic de l'Ebre sigui suficient per "satisfer les necessitats del Delta", com ha assegurat la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Bel ha insistit que el projecte aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres "en cap cas cobreix les necessitats d'aigua que requereix el Delta i les Terres de l'Ebre".

L'alcalde també ha qualificat d'"absoluta fal·làcia" les inversions que porta associades el planejament, que s'haurien d'executar abans d'acabar aquest any, coincidint amb el final de la vigència de l'actual Pla Hidrològic, un fet "impossible" perquè no es disposa "de consignació pressupostària ni de temps material per executar-les".

Bel també ha recordat el retard amb què s'ha aprovat el Pla i s'ha preguntat si, en el transcurs d'aquesta demora, el govern espanyol hi ha pogut incloure alguna modificació substancial que ningú coneix.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut