Tarda de núvols en augment i temperatures més altes

Diumenge està sent un dia de cel variat, amb grans clarianes i boires al matí i amb augment dels núvols a la tarda, per l'arribada d'un nou front. Serà poc actiu. Les precipitacions seran molt febles i disperses. Les temperatures tendeixen a recuperar-se. Dilluns serà ventós i es reactivarà la nevada al Pirineu.

Actualitzat

Diumenge és un dia de transició entre dos sistemes frontals. El primer ha marxat durant la matinada, després de deixar precipitacions molt minses en les últimes 36 hores: 7 mm a Roquetes i 3 mm a Batea són els registres més importants, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. La pluja no ha passat d'algunes dècimes en altres punts de Tarragona i Lleida. El segon front arribarà cap al vespre, i no portarà cap gran canvi de temps.

El dia ha començat amb sol, núvols residuals i bancs de boires i núvols baixos extensos a la depressió Central. Durant les hores centrals del dia, aquests núvols residuals es veuran molt dispersos, sobretot cap al sud, però a la tarda entraran noves bandes de núvols alts per ponent. Aquests núvols seran indicatius del nou front. De cara al vespre estarà més tapat i començaran les precipitacions cap a l'oest, però seran minses. La cota de neu baixarà cap als 1.500 metres.

Encara hi haurà mestral moderat a les Terres de l'Ebre i fins al migdia, i algun cop de nord al Pirineu i de tramuntana a l'Empordà. Aquesta matinada, els cops han arribat gairebé als 80 km/h als Ports o als 70 km/h a Salòria. A Portbou, el cop màxim de tramuntana ha sigut de 84 km/h. A la costa bufarà garbí durant les hores centrals del dia.

Les temperatures mínimes han pujat a les zones de Tarragona afectades pel mestral de la matinada, i també a gairebé tota la meitat nord del país, amb diferències d'entre 2 i 7 graus. En canvi, han baixat una mica cap al Segrià i al camp de Tarragona. Les màximes seran més altes gairebé arreu.

Al País Valencià, augment de la nuvolositat per l'interior i sobretot de cara al final del dia. La tarda serà plàcida a les illes Balears, amb molt pocs núvols i amb un vent que anirà girant a sud-oest de cara a la tarda.

I els pròxims dies...

La setmana començarà encara amb inestabilitat, en forma de vents  forts, precipitacions abundants al Pirineu i ruixats cap a les comarques del nord-est.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut