Khàrkiv

La crisi de Crimea s'estén a altres zones prorusses d'Ucraïna com Donetsk i Khàrkiv

L'oposició de Crimea a les noves autoritats d'Ucraïna s'estén per les regions russòfones. A Donetsk i Odessa hi ha hagut manifestacions en contra del nou govern i a Khàrkiv hi ha hagut enfrontaments entre proeuropeus i prorussos.

RedaccióActualitzat

L'oposició a les noves autoritats a Ucraïna ha esclatat a la península de Crimea però amenaça d'estendre's com la pólvora per la resta de regions de l'est del país. Són zones russòfones, vinculades culturalment i econòmicament al gegant rus.

Donetsk, Odessa i Khàrkiv són les dues ciutats capitals del rebuig a l'executiu interí de Kíev. A les dues ciutats hi ha hagut manifestacions massives. Milers de persones han demostrat el seu rebuig a les noves autoritats.

A Dontesk, unes 10.000 persones han escollit a mà alçada un nou governador per la regió. És Pàvel Gúbarev, cap de la milícia popular de la regió de Donbass. Gúbarev ha llançat un ultimàtum a les autoritats de la regió perquè desobeeixin Kíev. A Odessa fins a 20.000 persones amb banderes russes han sortit al carrer per demostrar el seu rebuig al nou govern.

A Khàrkiv, també unes 10.000 persones han ocupat la plaça de la Llibertat. Han exigit la federalització del país i que s'arxivin les causes contra els policies que van disparar els opositors a Kíev. També reclamen que es desarmin les milícies de l'oposició i que se'ls desallotgi dels edificis públics que ocupen a diversos llocs dels país.

La marxa de Khàrkiv ha acabat amb violents enfrontaments entre proeuropeus i prorussos. Hi ha hagut diversos ferits. Segons algunes agències de notícies locals, els manifestants han agredit al grup proeuropeu que protegia la seu de la delegació del govern central a la ciutat. Durant els aldarulls s'han sentit trets. Després els manifestants prorussos han pres l'edifici i han desplegat la bandera de Rússia.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut