Enterrament de Paco de Lucía.
Enterrament de Paco de Lucía.
Algesires

Una multitud acomiada Paco de Lucía a Algesires

Milers de persones han omplert el cementiri d'Algesires per acomiadar-se del guitarrista Paco de Lucía. La multitud, que volia viure en persona els últims moments de la història de l'artista, no ha respectat la intimitat que demanava la família. Una vintena de corones cobreixen totalment la tomba del guitarrista, on apareix, al costat del seu nom civil, Francisco Sánchez Gómez, el seu nom artístic: Paco de Lucía.

RedaccióActualitzat

La lleu pluja no ha impedit que milers de persones que admiraven i coneixien el guitarrista Paco de Lucía s'hagin concentrat a la ciutat natal de l'artista per donar-li l'últim adéu.

Algesires s'ha omplert de veïns d'aquesta localitat però també de bons amics del guitarrista com la cantant Estrella Morente i els guitarristes John McLaughnin, Vicente Amigo i Tomatito.

Després de tres dies d'itinerari fúnebre per Mèxic, on Paco de Lucía passava moltes temporades, finalment ha estat enterrat al cementiri de la seva ciutat. Escortats per la policia i amb una comitiva de setze vehicles, ha arribat al cementiri des de l'església de Nuestra Señora de la Palma, de qui Paco era molt devot. Allà s'ha viscut un dels moments més emotius quan Remedios Amaya ha cantat una "seguiriya" del guitarrista, l'única que Paco de Lucía, que mai cantava, havia gravat amb veu pròpia. Era una cançó que va compondre per a la seva mare.

La multitud, que volia viure en persona els últims moments de la història de l'artista, no ha respectat la intimitat que demanava la família. A més de moltes personalitats del món polític andalús, Curro Romero, Farruquito, Rancapino, David de Jacoba, Rubio de Pruna, Massiel, Fosforito, Capullo de Jerez, Diego Carrasco i Cristina Hoyos també han desfilat per la capella ardent, que durant 12 hores ha estat instal·lada a la sala de plens d'Algesires.

Ara una vintena de corones cobreixen totalment la tomba del mestre de la guitarra flamenca on apareix al costat del seu nom civil, Francisco Sánchez Gómez, el seu nom artístic: Paco de Lucía.

 

Anar al contingut