Barcelona

Llum verda al projecte T-Mobilitat de targeta única amb xip per al transport públic

Amb la T-Mobilitat el govern dóna llum verda a un nou sistema pioner de targeta única per al transport públic. Permetrà a través d'un xip fer la validació sense contacte. A la llarga es podrà fer a través del mòbil. La T-Mobilitat farà possible adaptar el preu del transport a la mobilitat real dels ciutadans perquè es tindran en compte el nombre de viatges i les distàncies, amb descomptes per ús.

RedaccióActualitzat

Ja fa setmanes que diversos col·lectius es manifesten per denunciar la pujada dels preus del transport públic. Volen recuperar les tarifes del 2013. En casos concrets, fins i tot reclamen canviar de zona tarifària, ja que a vegades ciutats que estan a tocar paguen tarifes diferents segons la corona on pertanyen i consideren que això és una injustícia.

Amb aquest panorama, el govern dóna llum verda al projecte T-Mobilitat, un nou sistema pioner de targeta única per al transport públic. Aquesta nova modalitat permetrà a través d'un xip fer la validació sense contacte. A la llarga es podrà fer a través del mòbil.

La T-Mobilitat farà possible adaptar el preu del transport a la mobilitat real dels ciutadans perquè es tindran en compte el nombre de viatges i les distàncies, amb descomptes per ús.

L'usuari també podrà decidir el pagament de la T-Mobilitat de diverses maneres: per prepagament, per domiciliació bancària del rebut, per recàrrega per internet, etc.

Aquesta nova targeta personalitzada substituirà els títols de transport actuals a partir del 2015.

La inversió inicial que es destinarà a aquest projecte és de 60 milions d'euros, que serviran per implantar el nou sistema a les 74 empreses de transport de l'àrea de Barcelona.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut