Barcelona

L'exconseller socialista Ernest Maragall serà el número dos d'ERC a les europees del maig

El líder de Nova Esquerra Catalana (NEC), Ernest Maragall, anirà de número dos a la candidatura d'ERC a les eleccions europees. L'executiva dels republicans ha donat el vistiplau aquest dilluns a la proposta de col·laboració amb NEC i l'exconseller socialista secundarà Josep Maria Terricabras a la llista d'ERC en els comicis del maig.

RedaccióActualitzat

El líder de Nova Esquerra Catalana (NEC), Ernest Maragall, anirà de número dos a la candidatura que impulsa ERC per a les eleccions europees. L'executiva dels republicans ha donat el vistiplau aquest dilluns a la proposta de col·laboració amb NEC i l'exconseller socialista secundarà Josep Maria Terricabras a la llista d'ERC en els comicis del maig

Segons el republicans, el pacte entre ERC i NEC no es limitarà a les eleccions europees, sinó que vol anar més enllà. "Respon a la voluntat d'ampliar i sumar un ampli consens des de l'esquerra basat en dos eixos: justícia social i el dret irrenunciable dels ciutadans catalans de decidir el futur del país, explicitat en la consulta del 9-N", han assenyalat des d'ERC.

L'exconseller d'Educació és una de les veus crítiques de l'espai socialista que Esquerra havia sondejat els darrers dies per als comicis al Parlament europeu. En aquest sentit, els republicans han confirmat que mantenen converses per "ampliar" l'espai de l'esquerra favorable al dret a decidir i "enfortir el projecte de l'esquerra nacional" amb la incorporació de l'impulsor de l'associació Socialisme, Catalunya i Llibertat, Toni Comín, entre altres.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut