El ple de l'Ajuntament de Tortosa, aquest dilluns.
Tots els grups del consistori han fet costat a la declaració contra el Pla Hidrològic. (Foto: ACN)
Tortosa

El PP de Tortosa se suma a la declaració contra el Pla Hidrològic aprovada per l'ajuntament

El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova per unanimitat -inclòs el PP- una declaració institucional contra el Pla Hidrològic del govern espanyol. Segons la declaració, el pla vulnera els interessos mediambientals, econòmics i socials del delta de l'Ebre. És el primer ajuntament de les Terres de l'Ebre que es pronuncia institucionalment contra aquest projecte.

RedaccióActualitzat

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat una declaració institucional per rebutjar el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre perquè considera que representa un "greu perjudici" per al tram final del riu i el delta. El consistori considera que el pla "atempta" contra els interessos mediambientals, socials i econòmics de les Terres de l'Ebre. L'ajuntament ha decidit, en aquesta declaració, que s'oposarà políticament i jurídicament al pla, ja sigui directament o afegint-se a altres iniciatives impulsades per diferents institucions, organismes o entitats.

L'ajuntament de la capital del Baix Ebre és el primer que s'ha pronunciat contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre que es va aprovar divendres passat. Tal com han desitjat alguns portaveus municipals i també l'alcalde, confien que altres ajuntaments i institucions del territori segueixin el mateix pas.

La declaració institucional ha estat firmada per tots els portaveus dels grups municipals amb representació: CiU, PSC, ERC, ICV, PP, i PxC. L'alcalde, Ferran Bel, ha volgut destacar l'acord de tots els regidors per oposar-se al pla: "Una vegada més és important la unanimitat de tots els grups polítics perquè a la ciutadania de Tortosa la representem els 21 regidors de l'ajuntament."

El regidor i portaveu del PP a l'ajuntament, Xavier Dalmau, ha subscrit la declaració institucional que rebutja el pla desmarcant-se del govern espanyol del Partit Popular. Amb tot, ha assegurat que el pla de conca inclou aspectes positius, i ha reclamat diàleg per resoldre "aquells punts negatius" que calgui.

 

Anar al contingut