Lavrov i Rajoy, durant la seva reunió a la Moncloa. (Foto: EFE)
Lavrov i Rajoy, durant la seva reunió a la Moncloa. (Foto: EFE)
Madrid

Rajoy defensa davant de Lavrov la integritat territorial d'Ucraïna

En una reunió amb el ministre d'Estrangers rus, Sergei Lavrov, Rajoy ha apostat per una solució política, mitjançant el diàleg, a la crisi actual. Abans de la trobada amb el president espanyol, Lavrov ha tingut una reunió amb la cap de la diplomàcia de la UE, Catherine Ashton, a la residència de l'ambaixador rus a l'estat.

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat davant del ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov, la integritat territorial d'Ucraïna i ha apostat per una solució política, mitjançant el diàleg, a la crisi actual. Rajoy ha traslladat la posició de l'executiu espanyol a Lavrov en la reunió que han mantingut tots dos al Palau de la Moncloa, amb motiu de la visita de treball que està fent el cap de la diplomàcia russa a l'estat.

Davant l'evolució actual dels esdeveniments a Ucraïna, fonts del govern espanyol han informat que Rajoy ha posat un especial èmfasi en la necessitat que s'aconsegueixi estabilitat a la zona. En aquest sentit, ha reclamat tots els esforços que siguin necessaris per rebaixar l'escalada de tensió

Sortint de La Moncloa, Lavrov ha anat al Palau de la Zarzuela, on s'ha entrevistat amb el rei Joan Carles, amb qui també ha analitzat la situació d'Ucraïna i les relacions bilaterals.

Trobada amb Ashton

Abans de trobar-se amb Rajoy i el monarca, però, Lavrov ha tingut una reunió amb la cap de la diplomàcia de la UE, Catherine Ashton, a la residència de l'ambaixador rus a l'estat. Ni la delegació comunitària ni la russa han fet declaracions sobre el contingut de la reunió i s'han limitat a una breu descripció a través de missatges a Twitter: "una interessant discussió" segons l'alta representant de política exterior de la UE i un "intercanvi de punts de vista" per la diplomàcia russa, que n'ha publicat una imatge.

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut