València

El govern valencià imposa el castellà en una classe de P3 per la petició de 4 famílies

Arran de la petició que han fet 4 famílies, l'escola pública Pare Català de Benimaclet, a València, té un mes per canviar de valencià a castellà una de les seves classes. El govern valencià ha donat l'ordre de modificar l'oferta a mig curs tot i que la majoria de pares havien demanat que els seus fills fossin escolaritzats en valencià.

RedaccióActualitzat

L'escola pública Pare Català de Benimaclet, a València, haurà de canviar abans d'un mes de valencià a castellà una de les seves classes per la petició que han fet 4 famílies. El govern valencià ha donat l'ordre de modificar l'oferta a mig curs tot i que la majoria de pares havien demanat que els seus fills fossin escolaritzats en valencià.

Des de la Federació d'Associacions per la Llengua s'explica que de "75 famílies que van matriculat els fills i filles de 3 anys (del 8 al 12 de juliol) al CP Pare Català, 71 volen ensenyament en valencià; això és el 94,6%."

La Conselleria d'Educació ha acceptat el recurs d'alçada de 4 famílies que han al·legat desconèixer que l'ensenyament de Primària de l'escola pública Pare Català de Benimaclet seria en valencià. Ara, la conselleria dóna un mes al centre perquè reconverteixi un dels grups al castellà. Així una vintena de nens de 3 anys hauran de canviar de llengua vehicular a mig curs i contra la voluntat de la resta de famílies.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Arantxa Grau, una de les mares afectades, ha dit que "estan d'acord amb el dret de les famílies ha demanar el canvi però recorden que els seus fills també tenen el dret de ser escolaritzats en valencià".

Si la mesura acaba aplicant-se afectarà els tres grups d'Infantil, que hauran de ser refets per destriar qui estudia en cada llengua.

Des de l'Oficina de Drets Lingüístics d'Escola Valenciana asseguren que aquestes famílies, "quan van matricular els seus fills al juliol, estaven més que assabentades del programa lingüístic que s'oferia a l'escola, ja que havia estat aprovada la 3a línia en valencià el 20 de maig. A més, comptaven amb opcions per matricular-se en altres centres amb oferta d'ensenyament en castellà".

Des d'Escola Valenciana recorden que "aquest fet es produeix amb l'anunci d'un projecte de reial decret de la LOMCE que especifica que només es garantirà l'ensenyament en castellà a les famílies per part de l'Administració".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut