Sida
Cada any hi ha 800 casos nous de sida a Catalunya.
Barcelona

El Parlament aprova un pla nacional contra la sida

Tots els grups parlamentaris acorden un pla nacional contra la sida a Catalunya i contra l'estigma social de la malaltia. Cada any es declaren 800 nous casos de sida a Catalunya i els afectats viuen de mitjana 14 anys menys que la resta de la població.

RedaccióActualitzat

Acord de tots els grups del Parlament per aprovar una resolució per a un pla nacional de lluita contra la sida, una malaltia de la qual es declaren cada any 800 nous casos a Catalunya. La resolució incideix sobre els factors sanitaris, però també socials, de la sida.

Crear un pla de treball i estudi sobre la sida, impulsar la recerca, la detecció i l'accés als tractaments són alguns punts bàsics de la resolució. L'acord aporta, però, un valor afegit: la necessitat de fer front a l'estigmatització relacionada amb la sida.

Durant la sessió monogràfica d'aquest matí s'han aportat algunes dades sobre la situació de la sida a Catalunya. La malaltia afecta gairebé 36.000 persones i es manté estable amb 800 nous casos cada any. Malgrat la disminució de la mortalitat, la sida encara representa una expectativa de vida de 14 anys menys per a les persones que la tenen.

 

Anar al contingut