Barcelona

Interior obrirà el carril bus-VAO de la C-58 les 24 hores en les dues direccions perquè està "infrautilitzat"

Interior ho ha decidit davant del baix volum de circulació que registra aquesta infraestructura, creada per fomentar el transport públic i que va costar 81 milions d'euros procedents de fons europeus.

RedaccióActualitzat

La Generalitat obrirà el carril bus-VAO de l'autopista del Vallès (C-58) tots els dies de l'any en els dos sentits de la marxa. El Departament d'Interior ha pres aquesta decisió davant el baix volum de trànsit que registra aquesta infraestructura, creada per fomentar el transport públic i per la qual només poden circular vehicles amb almenys dos ocupants.

Actualment, el carril està tancat a les nits i parcialment els caps de setmana, i el seu ús està limitat a un sentit de la circulació -d'entrada o sortida de Barcelona- en funció de la franja horària.

Encara no se sap a partir de quan quedarà obert, però la intenció és rendibilitzar aquest carril, que va costar 81 milions d'euros procedents de fons europeus. El pas diari que s'havia previst era de 7.000 vehicles. Des de la seva entrada en funcionament el 2012, el bus-VAO s'ha quedat molt per sota d'aquesta xifra, amb un volum de vehicles d'entre 2.000 i 3.000. Per fomentar-ne l'ús, es va abaixar el límit d'ocupants dels vehicles de 3 a 2, però tot i així només es va arribar als 4.300 vehicles.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha advertit que "no es pot anar més enllà" d'aquesta mesura i obrir el carril a tota classe de vehicles, perquè això suposaria "alterar el sentit" pel qual es va dissenyar i, a més, no està permès atès que precisament va obtenir finançament europeu per ser una infraestructura destinada a fomentar el transport públic i els vehicles d'alta ocupació.

Dilluns, una reunió a 3 bandes entre les conselleries d'Interior i Territori i Sostenibilitat i l'Ajuntament de Barcelona n'acabarà de definir els detalls.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut