La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, durant la roda de premsa per explicar la matriculació pel curs que ve. (Foto: ACN)
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, durant la roda de premsa per explicar la matriculació pel curs que ve. (Foto: ACN)
Barcelona

El curs 2014-2015 batrà el rècord de preinscripcions amb prop d'un milió d'escolars

Catalunya comencarà el curs vinent amb un record històric de preinscripcions i tindrà gairebé un milió d'alumnes d'entre 3 i 16 anys. El pròxim curs oferirà 1.074.033 places escolars, d'entre les quals s'obriran 410 nous grups a Primària i 171 a Secundària. Infantil, en canvi, perdrà 275 aules.

RedaccióActualitzat

El curs 2014-2015 començarà amb un record històric i tindrà gairebé un milió d'alumnes d'entre tres i 16 anys. Catalunya registrarà el seu màxim històric en Educació Infantil, Primària i ESO, ha assegurat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. En total, el pròxim curs s'oferiran 1.074.033 places escolars, davant les 1.066.228 d'aquest any. On s'acumulen més alumnes serà a Primària i Secundària, i per tant s'hauran d'obrir 410 grups més a Primària i 171 a Secundària.

Les previsions del Departament d'Ensenyament indiquen, però, que el següent curs, el 2015-2016, la xifra de preinscripcions tornarà a baixar, a 995.574 alumnes.

En general, l'increment d'aules requerirà la incorporació de nous docents i reutilització d'escoles i centres municipals. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha indicat que, si els ajuntaments tenen espais adequats, aquests "s'usaran com a centres educatius mentre compleixin les condicions" que es requereixen per impartir classes. Rigau ha anunciat que es tancaran tres escoles i un institut: Mirades, a Torredembarra (Tarragonès); Germans Amat, a Terrassa (Vallès Occidental), Rosa dels Vents (Barcelona) i l'institut Bosch i Gimpera (Barcelona).

Respecte a la reutilització, el setembre que ve s'ubicaran dues classes de primer d'ESO en un hotel d'entitats de Girona, denominat del Bisbe Cartanyà, i en un edifici de serveis culturals municipal de Sant Gregori (Gironès). Un altre nou institut amb dos grups de primer d'ESO s'obrirà en mòduls prefabricats a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), mentre s'aprofitaran espais de les escoles ja existents Àngel Guimerà de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) i Agnès Armengol, de Sabadell (Vallès Occidental) per situar també dues classes de primer de Secundària a cadascuna d'elles.

Les dates de matriculació definitiva seran del 10 al 13 de juny excepte per a segon, tercer i quart d'ESO, que serà del 23 al 27 de juny, informa Ensenyament.

Infantil perd alumnes

Tot i l'increment de la població escolar a Catalunya, a Infantil hi haurà 275 classes menys pel descens demogràfic. D'aquests grups d'Educació Infantil (3 a 6 anys) que es perden el pròxim curs un centenar corresponen a la població escolar del Maresme-Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Anar al contingut