Els Mossos d'Esquadra traslladen un dels detinguts de la banda llatina Bloods al furgó. (Foto: ACN)
Els Mossos d'Esquadra traslladen un dels detinguts de la banda llatina Bloods al furgó. (Foto: ACN)
Baix Llobregat

Detinguts 25 suposats integrants del grup criminal Bloods

Els Mossos d'Esquadra han detingut 25 persones durant una operació policial contra la banda llatina Bloods. Els detinguts estan acusats de pertinença a grup criminal, robatori i tràfic de drogues. La policia ha realizat escorcolls a 14 domicilis dels suposats membres al Baix Llobregat.

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 25 dels suposats integrants de la banda llatina violenta, Bloods. Els arrestos s'han emmarcat dins la macro-operació que ha desplegat contra aquesta banda d'origen dominicà, per la que s'han realitzat 14 registres domiciliaris al Baix Llobregat.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que l'operació continua oberta i que, malgrat la necessitat de ser prudents, la banda dels Bloods pot donar-se per desarticulada. Els detinguts estan acusats de robatori i tràfic de drogues, com també del fet de pertànyer a un grup criminal.

L'operació ha començat a les cinc de la matinada i, en total, s'han realitzat 10 registres a Sant Boi de Llobregat, 3 a l'Hospitalet i un a Vallirana. Els registres s'han practicat en domicilis de presumptes membres dels "Bloods", a la recerca d'armes, substàncies estupefaents i documentació o material informàtic que permeti determinar si els detinguts integraven una organització jerarquitzada i amb repartiment de funcions. Segons han informat fonts pròximes a la investigació, els detinguts, entre els quals es troba el suposat líder de la banda, estan acusats de delictes de robatori i tràfic de drogues, a més de pertinença a grup criminal.

Fa menys d'un any, el líder barceloní de la banda Bloods, William Samuel Cañizares, va ser condemnat a 17 anys i mig de presó per ordenar a dos menors l'assassinat d'un membre díscol del grup, com a càstig per les seves desavinences amb el capitost.

Anar al contingut