Imatge de les dues dones encadenades. (Foto: @_cafeambllet)
Imatge de les dues dones encadenades. (Foto: @_cafeambllet)
Barcelona

Dues joves s'han encadenat a Santa Maria del Mar per protestar contra la reforma de la llei de l'avortament

Acció de protesta a Santa Maria del Mar contra la reforma de la llei de l'avortament que impulsa el govern de Mariano Rajoy. Dues joves de l'organització juvenil Arran s'han encadenat a la basílica per protestar contra aquesta llei. El col·lectiu denuncia que el nou text és "l'últim i més greu atac de l'Església i l'Estat contra els drets fonamentals de les dones". Les dues noies ja han baixat de la portalada de l'església.

RedaccióActualitzat

Les dues joves de l'organització juvenil Arran que aquest matí protestaven a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona contra la reforma de la llei de l'avortament ja han baixat de la portalada. Aquestes noies s'havien enfilat al matí sobre la porta de la basílica i s'havien encadenat a les estàtues.

Segons els Mossos d'Esquadra, després de ser-hi durant unes quantes hores, aquest migdia les noies han acabat la seva acció de protesta. Les dues joves, vestides de negre i amb caretes blanques, portaven una pancarta que cridava a la desobediència i reclamava el dret de les dones a decidir sobre el propi cos. La fotografia l'han penjat al Twitter.

 

 

Segons denuncia el col·lectiu Arran, la reforma de la llei "constitueix l'últim i més greu atac de l'Església i l'Estat contra els drets fonamentals de les dones i fixa un marc normatiu encara més limitat que el de la llei del 1985".

Arran també fa una crida a la participació de les joves en els actes programats amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra aquest dissabte. "Des d'Arran, reivindiquem una vegada més la lluita feminista com l'eina que ens ha de permetre deslliurar-nos de totes les formes de violència institucional que exerceix sobre nosaltres el patriarcat a través de l'Església i l'Estat", han assenyalat en un comunicat.

 

Anar al contingut