Barcelona

Alliberen a la selva boliviana una nena de 9 anys que va ser segrestada a Barcelona

La nena, de 9 anys, havia estat segrestada a Barcelona fa set mesos. Es troba en bones condicions de salut i aviat tornarà a casa. El segrestador, d'origen bolivià i conegut de la família, ha estat detingut en un poblat de la selva amazònica.

RedaccióActualitzat

Una nena de 9 anys ha estat alliberada a Bolívia després d'un segrest que ha durat set mesos. La menor, de nacionalitat marroquina, residia amb la seva família a l'Hospitalet quan va ser segrestada per un ciutadà bolivià que se la va endur a un lloc recòndit de la selva amazònica, a la regió central de Cochabamba.

Una investigació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès alliberar la nena a Bolívia. La menor està en bones condicions físiques i tornarà a casa, a l'Hospitalet de Llobregat, aquest dilluns, segons han assegurat fonts diplomàtiques i dels Mossos d'Esquadra.

D'unes vacances a un segrest

Els pares de la menor, d'origen marroquí, viuen al barri de la Florida de  l'Hospitalet de Llobregat i tenen tres fills. Sembla que van fer amistat amb un home de 35 anys d'origen bolivià, i van accedir que la seva filla de 9 anys l'acompanyés en unes suposades vacances al seu país. Alguns veïns diuen, fins i tot, que el presumpte segrestador seria un veí del mateix replà on viu la família.

El que teòricament havien de ser unes vacances es van convertir és un segrest al mig de la selva amazònica. A l'agost, la família va denunciar el cas als Mossos d'Esquadra. La burocràcia i les dificultats per accedir a una zona fora del control de les autoritats bolivianes han anat endarrerint el rescat.

Durant aquests mesos, el segrestador va retenir la menor a la zona selvàtica del Chapare, de molt difícil accés, i en la qual es va anar endinsant per evitar ser localitzat per les autoritats. Segons publica "El Periódico", el captor s'havia casat amb la menor.

Set mesos després d'haver-se denunciat la desaparició, en una operació conjunta entre Mossos, Guàrdia Civil i policia boliviana s'ha aconseguit localitzar i alliberar la nena. El presumpte segrestador està detingut, a l'espera de si l'extradeixen a Espanya. Si les autoritats bolivianes accedeixen a deportar-lo, tornarà dilluns a Espanya. Ho faria acompanyat de membres de la Guàrdia Civil en un vol on també aniria la menor, que hores d'ara està sota custòdia de la policia boliviana a la regió de Cochabamba.

En l'operació hi han participat els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i unitats de l'exèrcit i de la policia de Bolívia.

Fonts de la policia autonòmica han assegurat que en els pròxims dies es donaran detalls més concrets de les circumstàncies que han envoltat el segrest de la menor, ja que de moment el jutge encara no ha aixecat el secret del sumari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut