Escena de la Passió d'Olesa.
Escena de la Passió d'Olesa.
Olesa/ Esparraguera

La incorporació de subtítols en castellà i anglès i el nou vestuari renoven la Passió d'Olesa

Olesa de Montserrat i Esparreguera obren les portes de la temporada de la Passió. El cap de setmana vinent ho faran Cervera i Ulldecona. Aquest any, com a novetat, la Passió d'Olesa ha incorporat subtítols en castellà i anglès amb l'objectiu de guanyar nous públics i obrir-se al món. També ha canviat els vestuari dels 500 actors.

RedaccióActualitzat

Comença la temporada de representacions de les Passions a Catalunya. De les quatre grans poblacions catalanes que ofereixen aquest espectacle religiós de gran format, Olesa de Montserrat i Esparreguera són les que inicien aquest cap de setmana la seva programació. Cervera i Ulldecona ho faran el dia 16 de març.

Aquest any, Olesa de Montserrat oferirà 9 representacions d'aquest espectacle on la participació de la gent del poble és indispensable per fer-lo possible.

Més de 500 actors pujaran a l'escenari amb vestits renovats de manera desinteressada. La seva presidenta, Montse Font, ha explicat que es tracta d'actors de totes les edats. "Hi ha famílies senceres, des del més petit que té poc més d'un mes, fins al més gran, amb 95 anys". Segons Font, l'interès per participar a la Passió és molt gran entre els olesans, un fet que garanteix el seu relleu generacional.

Els organitzadors esperen que prop de 17.000 espectadors acudeixin a aquesta cita anual i d'aquesta manera superin la xifra de 15.000 persones a què havien arribat en temporades de màxima afluència. Per mirar d'aconseguir-ho, aquest any, com a novetat, la Passió ha incorporat subtítols en castellà i anglès amb l'objectiu de guanyar nous públics i obrir-se al món. La seva presidenta ha explicat que la Passió d'Olesa "és un espectacle en majúscules, que uneix tot un poble". Ella diu que Montserrat és al costat i que volen captar una part dels turistes que visiten la muntanya cada any.

La Passió d'Olesa de Montserrat, que es representa al poble des de l'any 1538, va ser condecorada amb la Creu de Sant Jordi l'any 2002.

Esparreguera

Esparreguera també comença temporada aquest cap de setmana. L'any passat van veure aquesta macrorepresentació, que aglutina més de 1.000 actors, unes 8.000 persones.

L'espectacle queda molt reforçat per l'impacte que causen dos dels quadres de l'obra: l'entrada de Jesús a Jerusalem, que reuneix més de 450 persones a l'escenari i on s'ha afegit una escena retrospectiva, gràcies als jocs de llum i so, i la Glòria, que és el moment de l'ascenció de Jesús, un final apoteòsic amb multitud de personatges.

Fins ben estrada la primavera, qui vulgui podrà assistir a alguna de les diferents representacions que les quatre ciutats de la Passió ofereixen aquest any.

 

Anar al contingut