Sol i marcat contrast tèrmic

La nova setmana comença sota el domini de l'anticicló. El temps serà estable i el cel es veurà assolellat gairebé arreu. El contrast tèrmic serà molt fort, amb diferències de més de 20 graus entre el dia i la nit en alguns indrets. A mitjans de setmana, la situació meteorològica podria canviar una mica.

Néstor GómezActualitzat

La nova setmana començarà amb una gran part d'Europa sota el regnat de l'anticicló. Les altes pressions s'estendran des dels països de l'est fins al Regne Unit, i, cap al sud, fins a la península Ibèrica. De moment, la calma serà total, però podem tenir canvis a curt termini.

Esperem un dia assolellat. El cel es veurà ben blau des de primera hora i gairebé arreu. Esperem alguns bancs de boira o boirina de curta durada, més probables a les fondalades del terç sud. A tot estirar, cap al vespre apareixeran alguns núvols prims cap a l'extrem nord-est a la tarda.

A banda del sol, també es mantindrà el fort contrast tèrmic entre el dia i la nit, amb diferències de més de 20 graus entre les temperatures mínimes i les màximes en alguns indrets. Les mínimes seran una mica més baixes que les de diumenge, mentre que les màximes tendiran a pujar al litoral i el prelitoral, i només baixaran a la Vall d'Aran, on bufarà vent de nord.

El cel es veurà mig ennuvolat a la meitat sud del País Valencià i a les illes Balears, sobretot al matí. La tarda serà de més sol que núvols, i de temperatures més altes en el cas del País Valencià.

I els pròxims dies...

Tindrem un anticicló matisat. Entre dimarts i dimecres, els vents marítims poden arrossegar més nuvolositat de mar cap a terra, mentre que a les capes altes atmosfèriques podria entrar més aire fred. Aquesta situació es traduirà en ruixats dimecres i dijous al País Valencià i les Illes. En principi, les precipitacions gairebé no afectarien Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut