L'eurodiputada alemanya i candidata del Partit Verd a les pròximes eleccions europees, Ska Keller.
L'eurodiputada alemanya i candidata del Partit Verd a les pròximes eleccions europees, Ska Keller.
Barcelona

El Partit Verd Europeu anuncia el seu suport a la consulta

L'eurodiputada alemanya i candidata del Partit Verd a les pròximes eleccions europees, Ska Keller, ho ha anunciat en roda de premsa al costat dels líders d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, i el cap de llista d'aquesta formació a les europees del 25 de maig, Ernest Urtasun, i l'eurodiputat Raül Romeva.

RedaccióActualitzat

El Partit Verd Europeu ha fet públic el seu suport perquè hi hagi una consulta a Catalunya. La candidata dels Verds a la presidència de la Comissió Europea, Ska Keller, s'ha compromès aquest dilluns al matí, en cas de ser elegida, a donar suport a Europa a la consulta sobiranista de Catalunya prevista perquè pugui celebrar-se el pròxim 9 de novembre, i ha apel·lat al "diàleg".

"Vull assumir avui el meu compromís personal que, si sóc elegida presidenta de la Comissió Europea, defensaré que Catalunya pugui decidir el seu futur polític i la seva relació amb Espanya en una consulta", ha dit la política alemanya.

Ska, que va ser a Barcelona a principis d'any per visitar el Centre d'Internament d'Immigrants, ha fet l'anunci en roda de premsa al costat dels líders d'ICV, Joan Herrera, i Dolors Camats, i el cap de llista d'aquesta formació a les europees del 25 de maig, Ernest Urtasun i l'eurodiputat Raül Romeva.

Preguntada pel rebuig de l'executiu de Mariano Rajoy a la consulta sobiranista, Keller ha opinat que el govern espanyol hauria d'iniciar un procés de diàleg perquè pugui fer-se el referèndum, i ha precisat que si és elegida presidenta de la Comissió Europea apel·larà a aquest diàleg.

Urtasun, per la seva banda, ha donat un "gran valor" al compromís de Keller de donar suport a la consulta sobiranista si és elegida presidenta de la Comissió Europea perquè, ha argumentat, cal buscar "aliats" a Europa en defensa del dret a decidir dels catalans. "Que una família política europea important com els Verds es comprometi (a defensar la consulta) és important. Hem fet un pas a favor del dret a decidir", ha afegit el candidat d'ICV a les europees.

Ha estat el primer partit d'àmbit europeu que s'ha pronunciat a favor de la consulta. Iniciativa veu més important gestos com aquest, o com el d'Esquerra Unida també a favor de la consulta, que no pas ser al costat de Convergència i Unió amb un mateix punt en el programa electoral.

Anar al contingut