Oviedo

Dos morts i sis desapareguts en l'accident d'un pesquer a Astúries

L'accident d'un pesquer portuguès a les costes d'Astúries ha causat la mort de dues persones i la desaparició de sis tripulants més de l'embarcació. Un novè tripulant del pesquer l'han pogut rescatar amb vida. L'estat de la mar fa que l'operació de rescat resulti "molt perillosa" a causa dels forts moviments de l'embarcació, que està enfonsada en una zona de moltes roques.

RedaccióActualitzat

Dues persones han mort i sis estan desaparegudes en l'accident d'un pesquer de bandera portuguesa davant de les costes d'Astúries. Salvament Marítim ha rescatat una novena persona amb vida. El tripulant rescatat és espanyol, de 50 anys, i l'han hagut de traslladar a l'hospital amb símptomes d'hipotèrmia i contusions.

L'únic supervivent és el segon patró del vaixell, Manuel Simal Sande, de 50 anys i també natural de Muros, que ha estat ingressat a l'Hospital de San Agustín d'Avilés amb símptomes d'hipotèrmia i policontusions. L'home estarà 24 hores en observació a urgències i fonts de l'hospital han assegurat que no es tem per la seva vida.

Els dos cadàvers són d'un mecànic gallec, veí del poble de Muros, i el primer patró del vaixell, portuguès. El municipi de la província de la Corunya ja ha decretat tres dies de dol.

La tripulació estava formada per cinc espanyols -quatre gallecs i un asturià-, dos indonesis i dos portuguesos. L'embarcació està enfonsada per la popa després d'embarrancar a l'illa d'Erbosa, al cap de Peñas, el més septentrional d'Astúries.

Els sis desapareguts són un cuiner, un mariner i un alumne en pràctiques espanyols, el contramestre portuguès i un mecànic i un mariner indonesis. Els equips de rescat pensen que els desapareguts han quedat atrapats al pesquer enfonsat perquè a l'hora que el vaixell ha embarrancat, les cinc de la matinada, és molt probable que estiguessin dormint.

L'estat de la mar dificulta el rescat

Un helicòpter i un vaixell de Salvament Marítim han estat alertats a la matinada després que no es podia contactar amb el pesquer "Santa Ana". La unitat de busseig de la Guàrdia Civil té la intenció de baixar fins a les profunditats on és el pesquer per intentar trobar els sis pescadors. En el dispositiu de rescat, també hi participa una embarcació de la Creu Roja i un helicòpter dels Bombers d'Astúries.

Per ara, l'estat de la mar impedeix els bussejadors submergir-se per intentar accedir al pesquer. Els responsables del dispositiu de recerca confiaven que la baixada de la marea facilités, a partir de les cinc de la tarda, la intervenció dels bussejadors, però l'estat de la mar fa que l'operació resulti "molt perillosa" a causa dels forts moviments de l'embarcació, que està enfonsada en una zona de moltes roques.

L'operatiu manté activats els mitjans aeris i marítims per intentar localitzar els sis desapareguts i els bussejadors intentaran accedir al vaixell a primera hora del matí de dimarts si les condicions ho permeten.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut