Barcelona

Collboni deixa l'escó per centrar-se en les primàries a l'alcaldia de Barcelona

El candidat a les primàries del PSC a Barcelona Jaume Collboni renuncia a l'escó al Parlament per dedicar-se al 100% a Barcelona. Collboni tornarà a la seva professió si fracassa en l'intent de guanyar les primàries del partit, però es mostra optimista.

RedaccióActualitzat

L'exportaveu del PSC al Parlament i actual candidat a les primàries del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dilluns que deixa l'escó a la cambra catalana per dedicar-se al "100%" a la capital catalana.

En una carta, Collboni ha afirmat que continuarà apostant per "una política de noves formes, pròxima, autèntica, rigorosa, sense por del risc i on la prioritat sigui Barcelona i la seva gent" i ha manifestat la intenció d'iniciar "un nou temps en la política".

En declaracions a Catalunya Ràdio/Catalunya Informació, Collboni ha explicat la decisió, que, segons ha dit, és personal i irrevocable. Collboni ha comentat que si no aconsegueix ser el candidat socialista no tornarà al Parlament.

He pres aquesta decisió, ha dit, "perquè em vull centrar en les primàries i em vull centrar en la ciutat de Barcelona i, també, perquè hi ha una exigència de la ciutadania de cara als polítics perquè mostrem i demostrem que en política s'hi està per convicció i no per càrrecs, que en política s'hi està per un projecte, per servir la política i, des d'aquest punt de vista, per raons pràctiques i per raons també de fons, he decidit voluntàriament renunciar a l'escó".

Collboni està disposat a dedicar-se de nou a la seva professió si fracassa en l'intent de guanyar les primàries del partit, tot i que és optimista. La decisió ja l'ha comunicat al primer secretari del PSC, Pere Navarro, i la renúncia la farà efectiva aquesta setmana. Per tant, el ple que comença dimecres serà l'últim on assistirà com a diputat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut