Fukushima

El Japó recorda en silenci el tsunami que va provocar l'accident nuclear de Fukushima

Avui fa 3 anys que hi va haver el tsunami que va provocar el col·lapse de la central nuclear de Fukushima, al Japó. 18.000 persones van morir. Moltes ciutats han recordat les víctimes amb un minut de silenci. Lluny de tornar a la normalitat, a la central nuclear s'hi acumulen 440.000 tones d'aigua contaminada i es treballa 24 hores al dia per desmantellar la planta.

RedaccióActualitzat

El Japó ha recordat amb un minut de silenci el terratrèmol i posterior tsunami de fa 3 anys que va provocar 18.000 morts i desapareguts, i que va desencadenar un dels pitjors accidents nuclears de la història a la central de Fukushima. Les cerimònies han començat a diferents ciutats del país quan passava un minut de tres quarts de set del matí, que és l'hora que va passar el sisme de 9 graus a l'escala de Richter.

Moltes localitats de la costa nord-est, la zona més afectada, han fet sonar la sirena que es fa servir en cas de tsunami per recordar les víctimes de la tragèdia, i a Tòquio s'ha fet un memorial amb la participació dels emperadors nipons i del primer ministre, Shinzo Abe. A la ciutat de Fukushima, a uns 60 quilòmetres de la central nuclear, s'ha organitzat una cerimònia que durarà tot el dia i que han batejat com la Llum de l'Esperança.

De les 200.000 persones evacuades després de l'accident nuclear, 50.000 no han pogut tornar encara a casa seva, mentre a la central de Fukushima encara s'hi acumulen centenars de milers de tones d'aigua contaminada. Tot i això, el nou govern d'Abe ha deixat clar que no pensa renunciar a l'energia nuclear.

 

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut