Kuala Lumpur

Identifiquen dos iranians que viatjaven amb passaports falsos a l'avió desaparegut

"Creiem que estaven intentant emigrar a Europa", ha apuntat el responsable policial malaisi, que ha detallat que un d'ells és un jove iranià de 19 anys. La policia de Malàisia ha afegit que no creuen que formessin part de cap cèl·lula terrorista i que es dirigien a Alemanya.

RedaccióActualitzat

La policia de Malàisia ha identificat els passatgers que van embarcar amb passaport robat a l'avió de Malaysia Airlines que va desaparèixer sense deixar rastre amb 239 persones a bord. Es tracta de dos iranians que, segons el responsable policial, tenien intenció d'arribar a Alemanya. "Creiem que estaven intentant emigrar a Europa", ha explicat en roda de premsa, deixant clar que no creuen que formessin part de cap cèl·lula terrorista.

Un dels dos iranians és un jove de 19 anys. Les autoritats malàisies han explicat que han contactat amb la mare del noi, que esperava el seu fill a l'aeroport de Frankfurt i que ha afirmat que "desconeixia" que viatjava amb passaport fals. La policia malàisia, que no ha donat més explicacions sobre el segon identificat, també ha detallat que qui els hauria comprat els bitllets seria un altre ciutadà iranià.

Descartats aquests dos passatgers com a sospitosos, la policia de Malàisia ha exposat que continuaran analitzant el passatge: "Tenim fotografies i perfils de tots els passatgers. Estem investigant en els vídeos els comportaments de tots els passatgers."

Paral·lelament, els equips de rescat continuen buscant l'avió i han estès la zona de recerca fins a la costa de l'illa indonèsia de Sumatra i fins a Hong-Kong.

La Xina, que ha desplegat una desena de satèl·lits per ajudar en la recerca, pressiona Malàisia perquè acceleri les operacions de localització.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut