L'Esquirol

El ple municipal aprova canviar el nom de Santa Maria de Corcó per l'Esquirol

La decisió arriba després que, al mes passat, se sotmetés a votació popular entre els veïns i l'opció de l'Esquirol guanyés per un 90%, però sense arribar al 50% de participació que l'Ajuntament havia fixat com a mínim necessari.

RedaccióActualitzat

El municipi osonec de Santa Maria de Corcó ha canviat de nom oficial i a partir d'ara es dirà l'Esquirol. El ple municipal ha acordat aquest dimarts canviar el nom del municipi i recuperar l'històric del poble.

La decisió arriba després que al mes passat se sotmetés a votació popular entre els veïns i l'opció de l'Esquirol guanyés per un 90%, però sense arribar al 50% de participació, que l'Ajuntament havia fixat com a mínim necessari. Finalment, la proposta ha tirat endavant amb set vots a favor i tres abstencions, entre les quals la de l'alcalde, Àlex Montanyà.

La sala on s'ha celebrat el ple s'ha omplert de gom a gom amb una cinquantena de veïns que no s'han volgut perdre la sessió i que han celebrat el canvi de nom amb gran alegria.

L'Esquirol és el nom originari del poble. Prové d'una antiga masia, documentada des del 1327. Quatre-cents anys després va adoptar el nom de la parròquia que s'hi va instal·lar: Santa Maria de Corcó.
 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut