Missatges de suport als desapareguts a l'aeroport de Kuala Lumpur.
Missatges de suport als desapareguts a l'aeroport de Kuala Lumpur. (Foto: EFE)
Kuala Lumpur

Amplien la zona de recerca de l'avió desaparegut al mar d'Andaman

Les operacions de recerca de l'avió de Malaysia Airlines desaparegut dissabte s'estenen al mar d'Andaman, a l'oceà Índic, uns quants centenars de quilòmetres al nord-oest del perímetre on buscaven l'aparell. L'anunci arriba després que fonts de la companyia aèria no descarten que l'aparell es desviés abans de desaparèixer dels radars.

RedaccióActualitzat

L'avió de Malaysia Airlines desaparegut dissabte el busquen ara al mar d'Andaman, a l'oceà Índic, a uns centenars de quilòmetres al nord-oest del perímetre de recerca inicial. Aquesta ampliació s'ha anunciat després d'informacions que apunten que l'aparell s'hauria desviat de la seva ruta.

Fonts de la companyia aèria no descarten que es desviés abans de desaparèixer dels radars, tot i que sí que desmenteixen les informacions de la CNN que se l'hauria detectat per última vegada sobre una diminuta illa de l'estret de Malacca, uns centenars de quilòmetres a l'oest de la seva ruta habitual. En tot cas, el desconcert es manté i plouen crítiques sobre la descoordinació dels equips de rescat.

De moment, el Vietnam n'ha suspès la recerca, a l'espera de com evolucionen les investigacions sobre la desaparició de l'aparell. A l'aeroport de Kuala Lumpur s'hi han deixat missatges de suport als desapareguts. En l'operatiu hi participa una flota internacional de 42 embarcacions, que cobreixen l'equivalent de més d'un milió i mig de quilòmetres quadrats.

Mentrestant, la Interpol creu que la hipòtesi d'atemptat terrorista perd força. I és que els dos passatgers que anaven a l'aparell amb passaports falsos eren immigrants il·legals que volien arribar a Europa. En canvi, fonts de la CIA mantenen que no es pot descartar la possibilitat de l'atemptat.

 

 

 

Anar al contingut