Del sol matinal al pas d'alguns núvols de cara al vespre

El cap de setmana serà de temps totalment anticiclònic, de cel molt assolellat en general i de temperatures més altes. Però no tot serà estabilitat i bonança: el vent bufarà amb força als dos extrems del país. Dissabte tindrem un cel ben net de núvols fins gairebé el vespre.

Actualitzat

El cap de setmana serà de temps totalment anticiclònic. Un potent centre d'altes pressions governa des de l'Atlàntic i genera una situació molt poc propícia pels núvols. Però d'altra banda, el mateix anticicló ens porta una clàssica situació de mestral i tramuntana als dos extrems del país. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent i estat de la mar.

El vent de nord i nord-oest ha començat a bufar moderat de matinada, a l'extrem sud, al Pirineu, i més a l'Alt Empordà. Els cops màxims han arribat als 102 km/h a Portbou, als 63 km/h a Lac Redon i als 66 km/h a l¿Hospitalet de l'Infant, segosns dades del Servei de la xarxa de Meteoclimatic. Serà de cara al vespre quan els cops passaran a ser més forts, tant al sud com al nord del país, i sobretot a l'Empordà, on tornaran a superar els 100 km/h als llocs habitualment més ventosos.

El mateix vent de component nord arrossegarà alguns núvols baixos al vessant nord del Pirineu. A la resta del país, gran part del dia serà de cel ben blau, amb una sensació total de primavera. Si voleu anar a la platja i sou valents, tingueu en compte que la temperatura de l'aigua del mar està al voltant dels 14-15 graus. De cara al vespre hi haurà un petit canvi per l'arribada d'una banda de núvols prims que ens travessarà, però quan ens llevem diumenge no en quedarà ni rastre. Només al vessant nord del Pirineu els núvols estaran més desenvolupats i podrien deixar alguna gota testimonial.

El temps primaveral serà reforçat per les temperatures. Les mínimes han pujat gairebé arreu i les glaçades han quedat confinades al sector del Pirineu i, de manera puntual, en alguns indrets d'interior. Han sigut febles en conjunt. Les màximes també seran més altes en general, de manera que assolirem els 23 o 24 graus, fins i tot més de manera puntual. En cap cas quedarem per sota dels 15 o 16 graus.

Al País Valencià i les Balears hi haurà cel gairebé serè. L'ambient serà més calorós. El vent de mestral bufarà moderat a Castelló, i al final del dia també a Menorca i l'extrem nord de Mallorca.

Diumenge, sense canvis...

La situació meteorològica serà molt similar diumenge. La tramuntana bufarà tot el dia, i assolirà el seu màxim a l'Empordà al llarg de la matinada i fins a primera hora. El mestral afluixarà a partir de mig matí i el vent de nord del Pirineu, a partir de mitja tarda. Esperem un dia radiant de sol i amb un ambient més càlid. Amb més o menys vent, la tendència anticiclònica es mantindrà a mitjà termini.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut