Barcelona

Un 60% dels catalans volen que Catalunya sigui un nou estat d'Europa, segons l'última enquesta del CEO

L'enquesta l'ha fet el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat a 1.600 persones i mostra un augment de 5 punts dels partidaris de la independència respecte a l'última enquesta del novembre passat.

RedaccióActualitzat
Un 60% dels catalans està a favor que Catalunya sigui un nou Estat d'Europa en els pròxims anys. És la resposta de les 1.600 persones a qui ha enquestat el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO), i que mostra un augment de 5 punts dels partidaris de la independència respecte a l'última enquesta del novembre passat.

Els enquestats responen en un 87,3% que, si es fa el referèndum, n'acceptarien el resultat fos quin fos. Preguntats sobre l'opció que Catalunya sigui un nou estat d'Europa en els pròxims anys, un 40,2% diu que hi està totalment a favor; un 19,5%, més aviat a favor; un 10,8%, més aviat en contra, i un 18,9% hi està totalment en contra.

Un 74% dels enquestats creu que el tracte que el govern espanyol dóna als catalans és bastant o del tot insatisfactori. El mateix percentatge considera que el referèndum és la millor via per decidir el futur polític de Catalunya.

D'altra banda, un 76% considera que el Parlament hauria de tenir més poder per decidir sobre tot allò que afecta la vida dels ciutadans de Catalunya.

Segons el mateix sondeig, un 23,47% dels enquestats se sent només català, un 27,1 més català que espanyol, i un 38,2 tan català com espanyol; aquestes dades enfront d'un 2,6% que se sent més espanyol que català i un 3,75% se sent només espanyol.

L'enquesta, que pregunta sobre altres qüestions, es va fer entre el 4 i el 17 de desembre, els dies abans i després que es fes pública la data, la pregunta i la via legal acordada per fer la consulta.

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut