Tancs ucraïnesos a la frontera amb Crimea. (Foto: Reuters)
Tancs ucraïnesos a la frontera amb Crimea. (Foto: Reuters)
Kíev

Puja la tensió militar a Crimea arran de la mort d'un soldat ucraïnès

Un assalt a una base militar ucraïnesa ha acabat amb la mort d'un militar ucraïnès. Un altre hauria quedat ferit pels trets de soldats russos i més tard hauria mort un membre de les autodefenses russes. El Ministeri de Defensa d'Ucraïna ha autoritzat l'ús d'armes de foc a Crimea i ha desplegat tropes a la frontera.

RedaccióActualitzat

L'annexió de Crimea ha fet augmentar la tensió militar a la zona. Sobretot després dels incidents armats que hi ha hagut entre soldats russos i ucraïnesos a Simferopol, en un assalt a una base militar. El tiroteig hauria acabat amb la mort d'un militar ucraïnès. Un altre hauria quedat ferit pels trets de soldats russos i més tard hauria mort un membre de les autodefenses russes, pels trets de franctiradors a prop de la base militar ucraïnesa a Simferopol.

Davant d'aquesta creixent tensió, el Ministeri de Defensa d'Ucraïna ha autoritzat l'ús d'armes de foc a Crimea i ha desplegat tropes a la frontera. Pel primer ministre ucraïnès, l'annexió és un robatori. Arseni Iatseniuk ha advertit, a més, que el conflicte entra en una nova fase.

Mentrestant, l'annexió de Crimea a Rússia s'ha fet realitat amb la firma del tractat entre el govern rus i les autoritats de la república.

Anar al contingut