Vaixells de la Guàrdia Costanera d'Ucraïna atracats al port del mar Negre d'Odessa.
Els ports navals de Crimea estan ara sota el control de les forces russes. (Foto: Reuters)
Simferopol

Detingut a Crimea el comandant en cap de l'armada ucraïnesa

Moscou consolida posicions a Crimea amb l'ocupació del quarter general de l'armada d'Ucraïna a Sebastopol. Els milicians afirmen haver detingut el comandant en cap de l'armada ucraïnesa. Mentrestant, els militars d'aquest país han abandonat la base en petits grups desarmats i vestits de civils.

RedaccióActualitzat

Rússia reforça les seves posicions a Crimea l'endemà d'annexionar-la unilateralment. Aquest matí forces prorusses han ocupat el quarter general de la marina ucraïnesa i n'han detingut el comandant en cap, el contraalmirall Serguei Gaiduk, segons informa l'agència de notícies de Crimea, Criminform. L'agència afirma que, segons la fiscalia, "Serguei Gaiduk ha estat detingut temporalment perquè hi ha preguntes que ha de contestar". Els militars de la caserna ocupada s'han vist forçats a abandonar el recinte en petits grups desarmats i vestits de civil.

Davant l'escalada de la tensió, Kíev ha decidit enviar a Crimea el ministre de Defensa i el viceprimer ministre, però les autoritats crimeanes han avançat que no els autoritzaran l'entrada.

L'aviació russa ha començat exercicis militars a gran escala a les regions de l'oest de Rússia, segons l'agència russa Interfax. El destructor nord-americà "Truxtun", equipat amb míssils, també ha començat maniobres amb altres vaixells de les flotes de Bulgària i Romania, al mar Negre. Pels nord-americans, es tracta d'exercicis rutinaris.

 

 

 

 

 

Anar al contingut