Barcelona

CiU descarta que sigui Mas qui defensi la consulta al Congrés

PP i Ciutadans demanen que sigui Mas qui defensi a Madrid la petició del Parlament per fer la consulta. Consideren que ha de ser ell qui afronti el "no" del Congrés dels Diputats. El debat s'ha avançat al 8 d'abril per no interferir en les eleccions europees, i dimecres el ple votarà la proposta perquè Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera o Dolors Camats siguin els encarregats de fer la defensa a la cambra espanyola.

RedaccióActualitzat

El PP i Ciutadans demanen que sigui Mas qui defensi a Madrid la petició del Parlament per fer la consulta. Consideren que ha de ser ell qui afronti el "no" del Congrés dels Diputats. El debat s'ha avançat al 8 d'abril per no interferir en les eleccions europees, i dimecres el ple votarà la proposta perquè Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera o Dolors Camats siguin els encarregats de fer la defensa a la cambra espanyola.

Es tracta d'una data molt anterior al que tots esperaven, però que satisfà tant els favorables com els contraris a la consulta. Des del govern, la vicepresidenta, Joana Ortega, ha assegurat que la data "és una bona notícia", però ha avisat directament Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba que si finalment el Congrés denega a Catalunya el traspàs de la competència per convocar un referèndum no estarà rebutjant "ni un pla del president Artur Mas ni del govern", sinó que "estaran negant la veu del poble català".

CiU descarta que hi vagi Mas

Tot i que CiU ja ho ha descartat, el Partit Popular Català ha tornat a demanar al president de la Generalitat, Artur Mas, que sigui ell qui vagi al Congrés a defensar la consulta en el debat del 8 d'abril. El portaveu adjunt del PP, Santi Rodríguez, no veuria malament, fins i tot, que li contestés el mateix Mariano Rajoy. Jordi Turull, però, insisteix que "són els responsables del Parlament" els que han de defensar la proposta perquè són els que l'han presentat, i ha recordat que fa vuit anys no va ser el president Maragall qui va defensar l'Estatut a la cambra espanyola.

Des d'Iniciativa, Dolors Camats assegura que el 8 d'abril quedarà clar que no hi ha voluntat política per permetre la consulta. Pel PSC, el candidat a les eleccions europees, Javi López, ha tornat a demanar diàleg entre els governs espanyols i català. I, per la seva banda, Ciutadans ha tornat a demanar poder formar part de la delegació del Parlament que anirà al Congrés, en aquest cas per mostrar el seu rebuig a la consulta.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut