Control militar ucraïnès a la frontera amb Crimea.
Control militar ucraïnès a la frontera amb Crimea.
Kíev

Kíev prepara un pla per evacuar els militars ucraïnesos de Crimea

Arran de l'annexió russa de Crimea, l'executiu de Kíev comença a plantejar-se si ha d'evacuar la minoria ucraïnesa de la península, tant civils com militars, que d'un dia per l'altre ha passat a viure en un país estranger.

RedaccióActualitzat

El govern de Kíev ha aprovat aquest dimecres un pla per evacuar, en cas de necessitat, els 15.000 militars que té a la península de Crimea. Arran de l'escalada de tensió dels darrers dies, en què les forces prorusses han ocupat posicions militars ucraïneses i han detingut el comandant en cap de l'Armada, el contraalmirall Serguei Gaiduk, encara no alliberat.

Arran de l'annexió russa de Crimea, l'executiu de Kíev comença a plantejar-se si ha d'evacuar la minoria ucraïnesa de la península, que d'un dia per l'altre ha passat a viure en un país estranger. Tot i que no n'ha volgut donar gaires detalls, el portaveu de l'executiu, Ostal Semerak, ha dit que preveuen que "aquest procés podrà ser portat a terme a gran escala". De fet, algunes regions del país ja s'han ofert per rebre els seus compatriotes de Crimea.

Mentrestant, el ministeri d'Exteriors ucraïnès ha convocat l'encarregat de negocis rus a la capital, Andrei Vorobiov, per demanar-li explicacions per l'incident en què va morir un soldat ucraïnès en una base a Simferopol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut