Tarragona

Entra en funcionament el nou servei de Rodalies al Camp de Tarragona

Amb la nova línia RT1 s'amplia la freqüència de trens entre Tarragona i Reus que hi havia fins ara. Hi haurà 55 connexions diàries. El nou servei s'ha estrenat sense incidents i amb poca afluència.

RedaccióActualitzat

Aquest dijous s'ha estrenat el nou servei ferroviari de Rodalies del Camp de Tarragona amb dues línies: l'RT1 i l'RT2. Amb la nova línia RT1 s'amplia la freqüència de trens entre Tarragona i Reus que hi havia fins ara. El servei es posa en marxa amb un cost anual superior als 3 milions d'euros. La Generalitat i el Ministeri de Foment l'han dissenyat per donar servei a més de 20.000 usuaris.

D'aquesta manera, el servei disposarà de 55 freqüències cada dia i un tren cada 30 minuts a les hores puntes de matí i tarda. Durant la resta del dia els intervals seran inferiors a una hora. En total, hi haurà 27 trens diaris cap a Tarragona i 28 cap a Reus.

També ha entrat en funcionament a les 7 del matí la línia RT2, el servei directe entre l'Arboç, al Baix Penedès, i Cambrils, al Baix Camp. Amb aquest servei es crea un nou eix de comunicació entre el Baix Penedès, Tarragona i la Costa Daurada.

El sistema ferroviari de Rodalies s'ha estrenat sense incidents, però amb poca afluència d'usuaris que demanen celeritat en l'aplicació de la integració tarifària, una integració que es farà abans de l'estiu de manera progressiva. Només tres passatgers han viatjat en el primer comboi de la línia RT1 entre Tarragona i Reus, que ha sortit a les set del matí. En sentit invers, nou persones han sortit de Reus i una quinzena més s'hi han afegit a la parada de Vila-seca, la majoria per anar a treballar a Tarragona.

També aquest dijous començaran a funcionar els serveis semidirectes Tortosa-Tarragona-Barcelona, que redueixen el temps de viatge entre 14 i 23 minuts i que permetran fer el trajecte Tarragona-Barcelona en una hora.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presentat també dues noves línies de bus exprés.cat entre Tarragona, Torredembarra i el Vendrell, que funcionarà a partir d'aquest divendres, i entre Tarragona i Valls, que estarà operativa a finals d'abril. El conseller ha subratllat que amb aquests nous serveis el govern reforça la seva aposta per la mobilitat de proximitat i de qualitat.

A més, entraran en servei els dos nous trens diaris entre Reus i Barcelona, amb parada a Torredembarra, Altafulla, Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut