Barcelona

Els Mossos antiavalots portaran una microcàmera al pit

La duran en una solapa de l'uniforme, per gravar les seves actuacions i tenir proves de si han disparat projectils de precisió i la seva trajectòria. Ho ha anunciat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en una compareixença al Parlament. En principi, les portaran els membres de la Brimo, el agents encarregats de les llançadores de precisió i els caporals de les unitats antiavalots, segons han explicat fonts d'Interior.

RedaccióActualitzat
Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra portaran microcàmeres al pit, en una solapa de l'uniforme, per gravar les seves actuacions i tenir proves de si han disparat projectils de precisió i la seva trajectòria. Ho ha anunciat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en una compareixença al Parlament. En principi, les portaran els membres de la Brimo, el agents encarregats de les llançadores de precisió i els caporals de les unitats antiavalots, segons han explicat fonts d'Interior.

L'objectiu de les microcàmeres serà gravar la intervenció dels agents per obtenir proves sobre la seva actuació, la seva ubicació exacta en cada moment, si es dispara o no la llançadora de precisió i la trajectòria dels projectils. Segons el conseller, serviran per "garantir les actuacions que s'han fet" i també per a "la defensa dels agents".

El conseller també ha anunciat que, de cara a la substitució de les pilotes de goma --que a Catalunya quedaran prohibides a partir de l'1 de maig--, el seu departament està en tràmits per adquirir més projectils de precisió. Espadaler no ha precisat en la cambra quantes llançadores de precisió es compraran, si bé fonts de la conselleria han assenyalat que en principi seran unes 110.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut