El conseller de Salut, Boi Ruiz.
El conseller de Salut, Boi Ruiz.
Barcelona

Boi Ruiz confia que a finals d'any no hi haurà ningú que esperi més de sis mesos per operacions garantides

24.000 pacients d'intervencions quirúrgiques garantides superen els sis mesos d'espera marcats per la llei, mentre que hi ha operacions no garantides que es fan més ràpid. El conseller de Salut, en declaracions a TV3 i Catalunya Ràdio, s'ha compromès a treballar per corregir aquesta situació.

RedaccióActualitzat

Prop de 24.000 pacients d'intervencions quirúrgiques garantides superen els sis mesos d'espera marcats per la llei, mentre que hi ha operacions no garantides que es fan més ràpid. El conseller de Salut, Boi Ruiz, s'ha compromès a treballar per corregir aquesta situació. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3, ha assegurat que es prioritzaran per damunt de la resta les operacions que tenen un temps d'espera garantit i s'ha compromès que a finals d'aquest any no hi haurà ningú a la llista d'espera entre aquests malalts: "En aquest exercici, en aquest any, a finals del 2013 espero que no tinguem cap malalt que esperi més de 6 mesos d'aquells que tenen els temps garantits."

Les 14 patologies amb temps garantit són les cataractes, varices d'extremitat inferior, reparacions d'hèrnia inguinal, colecistectomia, artroscòpia, operacions de pròstata, alliberament del canal carpià i altres, operacions d'amígdales i adenoides, circumcisió, inserció o recanvi de pròtesi de maluc, inserció o recanvi de pròtesi de genoll, histerectomia, reparacions del dit del peu i operacions de quist pilonidal.

Ruiz assegura que, malgrat les retallades, es fan més operacions que abans. I que si la situació de les llistes d'espera no es remunta és també per l'envelliment de la població i perquè hi ha més demanda a la sanitat pública.

Boi Ruiz ha negat que la intenció, com diu l'oposició, sigui desviar pacients a la privada.

Anar al contingut