L'alcalde de Flix emocionat durant el discurs (Foto: ACN)
L'alcalde de Flix, emocionat durant el discurs per fer oficial la seva baixa (Foto: ACN)
Flix

L'alcalde i els regidors socialistes de Flix oficialitzen emocionats la seva baixa del partit en un ple municipal

L'alcalde, que militava al partit des de fa 25 anys, ha comunicat la seva baixa però ha assegurat que encara que no sigui del PSC continua sent "socialista". Mur i els quatre regidors passen a formar part del grup dels no adscrits.

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Flix, Marc Mur, i els altres quatre regidors del PSC a l'Ajuntament han oficialitzat aquest dijous durant un ple municipal la seva marxa del partit. Mur s'ha emocionat i no ha pogut contenir les llàgrimes durant el discurs. L'alcalde, que militava al partit des de fa 25 anys, ha comunicat la seva baixa, però ha assegurat que encara que no sigui del PSC continua sent "socialista".

L'alcalde i els quatre regidors no deixen la política local i asseguren que amb la seva sortida del partit arrossegaran la majoria de militants de la federació socialista del municipi. L'alcalde i els regidors han dissolt el grup municipal socialista i s'han constituït com a grup mixt després de registrar aquest dilluns la sol·licitud.

La desaparició de la representació del PSC a Flix era un desenllaç previsible després que els darrers mesos les discrepàncies amb la direcció nacional del PSC s'accentuessin per la suspensió dels seus càrrecs als tres diputats díscols, entre els quals hi ha Núria Ventura, que fins llavors era la primera secretària del PSC a la Federació de l'Ebre.

L'alcalde ha fet un discurs molt crític contra l'actual direcció del PSC assegurant que ha anat "sumant gestos d'autoritarisme, prioritzant altres interessos per sobre dels interessos del país, així ha anat anat empetitint el partit fins a convertir-lo en residual i prescindible per al futur del país".

Un cop acabat el ple, Mur ha rebut el suport de tots els companys regidors, i també d'altres alcaldes, exalcaldes de Flix i de dirigents territorials del partit. L'alcalde ha assegurat que ha estat una "decisió complicada" perquè són molts anys de militància, però que ara era el "moment oportú" per fer-ho perquè no es podia demorar més.

Sobre el seu futur polític, Mur ha destacat com a important la trobada que es fa aquest divendres a Barcelona i d'on confia que surtin "organitzats i amb una mínima cohesió interna" per seguir treballant per al país.

Ventura ha assegurat que grups municipals i agrupacions locals de les Terres de l'Ebre i també de la resta del país podrien seguir el pas de Flix. La diputada ha explicat que també participarà de la trobada convocada aquest divendres a Barcelona per debatre el present i futur de l'espai socialista del país.

Anar al contingut