Madrid

La salut d'Adolfo Suárez empitjora i es preveu un "desenllaç imminent"

El fill de qui va pilotar l'Espanya de la transició anuncia que la malaltia neurodegenerativa del seu pare està ja en una fase terminal i que podria morir en un màxim de 48 hores. El president espanyol entre el 1976 i el 1981 està serè i en pau i ha viscut aquests últims dies a l'hospital feliç i rodejat dels seus, als quals, segons Adolfo Suárez Illana, "ha regalat més somriures que en els últims cinc anys".

RedaccióActualitzat

La vida de l'expresident espanyol Adolfo Suárez està pròxima a un "desenllaç imminent". El seu fill, Adolfo Suárez Illana, ha anunciat amb aquestes paraules que la salut del seu pare havia empitjorat i que en les pròximes 48 hores podria morir, tot i puntualitzar que això ja només depèn de Déu.

Suárez va ingressar dilluns passat a la clínica Cemtro de Madrid per una infecció respiratòria que, segons la seva família, era habitual en el procés de la seva malaltia neurodegenerativa. Malgrat que en aquest sentit havia millorat, segons el seu fill, l'Alzheimer que pateix des de fa més d'una dècada havia avançat molt i el seu estat és terminal.

Visiblement afectat i amb llàgrimes als ulls, el fill del que va pilotar l'Espanya de la transició ha explicat que el seu pare estava serè i en pau i que aquests últims dies han estat feliços perquè l'expresident ha estat rodejat dels seus fills, néts i germans, als quals "ha regalat més somriures que en els últims cinc anys". És per això, ha afegit, que afronten aquest moment amb el dolor puntual evident però amb alegria. Un moment per al qual la família fa 11 anys, ha recordat el seu fill, que s'està preparant. El 2003 Suárez es va retirar de la política en diagnosticar-se-li una malaltia neurodegenerativa.

El rei Joan Carles, que juntament amb el president del govern ha estat informat prèviament de la situació, va encarregar el 1976 a aquest polític pràcticament desconegut per la majoria dels espanyols la tasca de formar govern i desmuntar les estructures franquistes. Entre tots dos, ha recordat el seu fill, van protagonitzar un moment únic de la història d'Espanya, el rumb de la qual van canviar plegats. Sense la seva ajuda, ha conclòs, Espanya no hauria volat ni tan alt ni tan lluny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut