Barcelona

Vidal-Quadras creu que el govern Rajoy ja "hauria d'haver aplicat l'article 155" de la Constitució a Catalunya

Per l'exlíder del PP català, el fet que la Moncloa no hagi aplicat l'article 155 de la Constitució "el que fa és donar ànims" a la Generalitat, fins que arribarà un moment que "el govern no tindrà més remei que imposar-se per la força legítima de la Constitució i de la llei".

RedaccióActualitzat

El vicepresident del Parlament Europeu i impulsor del nou partit Vox, Aleix Vidal-Quadras, ha acusat el govern espanyol de "feble i pusil·lànime" davant del procés sobiranista de Catalunya. Vidal-Quadras ha assegurat que l'executiu de Rajoy ja "hauria d'haver aplicat l'article 155" de la Constitució espanyola, que el faculta a intervenir una autonomia, i "haver intervingut Catalunya fa mesos".

En una entrevista al programa de Catalunya Ràdio "L'oracle", ha dit que "hi ha motius abundants i sobrats" per a aquesta intervenció. L'exlíder del PP català considera que l'actitud "tova" de l'executiu de Rajoy està provocant que la Generalitat estigui anant cada vegada més enllà en un projecte que vulnera l'ordre constitucional. Per Vidal-Quadras, el fet que la Moncloa no hagi intervingut Catalunya "el que fa és donar ànims" a la Generalitat, fins que arribarà un moment que "el govern no tindrà més remei que imposar-se per la força legítima de la Constitució i de la llei".

El dirigent de Vox ha reconegut que la intervenció de Catalunya seria una "circumstància molesta" que podria comportar el "cabreig de la gent", però ha afegit que "quan una part de l'Estat es declara obertament i explícita en subversió contra l'ordre vigent, el govern té l'obligació de fer complir la llei".

Vidal-Quadras ha dit que l'aparició de Vox precisament vol donar resposta a una part de la societat espanyola que no "tolera la passivitat i l'incompliment de les obligacions del govern". Després de trenta anys militant al PP, ha rebutjat que s'hagi "reinventat" en incorporar-se a Vox: "Jo estic on he estat sempre. Són els altres els que fan coses rares. La direcció actual ha agafat un camí que jo considero que no respon al que és el PP i el que hauria de representar".

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut