Perpinyà

El Front Nacional es fa fort en la "lluita" per Perpinyà

RedaccióActualitzat

La participació en la primera volta a les eleccions municipals a la Catalunya Nord ha estat d'un 64,6%. Amb aquest panorama de participació més aviat baix, com a la resta de França, el Front Nacional s'ha desmarcat com la tercera força política del país, i ha estat a la Catalunya Nord on ha obtingut més bons resultats.

Ciutats com Avinyó o Perpinyà poden passar a ser feus del Front Nacional. A Perpinyà, Louis Aliot, el vicepresident del Front Nacional, ha estat la llista més votada amb un 33,8% per davant de l'actual alcalde del partit conservador UMP Jean-Marc Pujol, que ha obtingut el 30%.

Pujol governa a la capital del Rosselló sense haver passat per les urnes. Jean-Marc Pujol va assumir la vara d'alcalde el 2009 quan l'alcalde electe, Joan Pau Alduy, va decidir relegar-se de la primera escena política. Pujol tenia el repte de revalidar la confiança de les sigles que representa davant 120.000 habitants que fan de Perpinyà la població més gran de la Catalunya Nord. Però ara ho té molt difícil.

A Perpinyà, els socialistes han obtingut el 12% dels vots.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut