Kíev

L'OTAN alerta de la possibilitat que el fort desplegament militar rus a Crimea tingui com a objectiul la república de Transnístria

Un alt comandant de l'OTAN alerta que la presència militar russa a la frontera fa témer moviments per entrar a Ucraïna i travessar el país fins arribar a la república russòfona de Transnístria, situada entre Moldàvia i Ucraïna.

RedaccióActualitzat

El desplegament militar rus a Crimea no s'atura i fa augmentar la tensió militar entre Rússia i Ucraïna. Els soldats russos s'han apoderat de gairebé tota la flota ucraïnesa però el temor va més enllà i es tem que la forta concentració de tropes a la frontera oriental desemboqui en noves annexions.

Un alt comandant de l'OTAN a Europa ha qualificat d'inquietant la presència militar russa, i ha dit que hi ha prou forces per entrar a Ucraïna i travessar el país fins arribar a la república de Transnístria, situada entre Moldàvia i Ucraïna. Transnístria es va separar de Moldàvia fa més de 20 anys, com acaba de fer Crimea, i la població russòfona fa temps que demana l'annexió a Moscou. La por de l'OTAN és que Rússia repeteixi la jugada que ha fet a Crimea.

L'alt comandament de l'OTAN a Europa assegura que Rússia s'està comportant més aviat com un adversari que no pas com un soci en qui confiar i el govern ucraïnès ha denunciat que el risc d'una guerra creix mentre milers d'ucraïnesos es manifestaven a Maidan.

També Bielorrúsia, potencial candidata a una annexió russa, està preocupada. El seu president és aliat de Putin, però avui ha dit que l'annexió de Crimea era un "mal precedent".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut