Familiars de passatgers escriuen missatges als desapareguts de l'avió en un hotel de Pequín. (Foto: Reuters)
Familiars de passatgers escriuen missatges als desapareguts de l'avió en un hotel de Pequín. (Foto: Reuters)
Kuala Lumpur

Descobreixen a l'Índic més restes que podrien ser de l'avió de Malaysia Airlines desaparegut

Un avió militar de la Xina i un altre d'australià han observat possibles restes de l'aparell desaparegut de Malaysia Airlines. Fins ara s'havien pogut veure aquestes restes a través de radars, però aquesta és la primera vegada que es detecten a ull nu. El govern de Malàisia creu que a les pròximes hores es podria recuperar algun d'aquests objectes per poder ser analitzat.

RedaccióActualitzat

Quan ja fa més de dues setmanes de la desaparició de l'avió de Malaysia Airlines, s'han observat més restes que podrien ser del vol MH370, desaparegut des de fa 17 dies. Un avió de vigilància d'Austràlia ha vist un objecte circular de color gris o verd i un altre de rectangular de color taronja, situats a uns 2.000 quilòmetres de la costa australiana.

Aquests objectes podrien ser els mateixos que ha vist un avió militar xinès al sud de l'Oceà Índic i que aquest diumenge van detectar un satèl·lit francès i un altre de xinès. Com en altres casos, Pequín no pot confirmar que es tracti de l'avió sinistrat. Així ho ha indicat el ministre xinès d'Afers Exteriors a través del seu portaveu, Hong Lei. Fins ara s'havien pogut veure aquestes restes a través de radars, però aquesta és la primera vegada que es detecten a ull nu. Mentrestant, un trencaglaç es dirigeix a la zona i també s'hi desplaçaran altres avions.

El govern de Malàisia, que coordina la recerca de l'aparell, ha dit que d'aquí a unes hores es preveu recuperar de l'aigua aquests objectes per analitzar-los i saber si realment són de l'avió. Aquest dilluns s'ha ampliat la zona de recerca a l'Oceà Índic després que un satèl·lit francès hagi donat noves imatges d'objectes que podrien pertànyer a l'avió de Malaysia Airlines desaparegut des del 8 de març.

Un avió de Malaysia Airlines, obligat a aterrar per problemes elèctrics

Un aparell de Malaysia Airlines, que volava de Kuala Lumpur a Seül, s'ha vist obligat a aterrar aquest dilluns al matí a l'aeorport de Hong Kong per problemes elèctrics, segons ha explicat la companyia. El vol MH066 "ha estat desviat a Hong Kong per un problema en un generador que subministra electricitat a les aeronaus", ha dit la companyia en un comunicat.

L'avió ha aterrat a Hong Kong "sense problemes" i els seus 271 passatgers han estat traslladats a un altre avió.

 

Anar al contingut