Barcelona

CiU tirarà endavant el projecte BCN World amb la complicitat de PSC i PP

Cap dels dos grups votarà en contra del projecte: Optaran per votar-hi a favor o bé abstenir-se, de manera que donaran suport a CiU per tirar-lo endavant. Esquerra demana més garanties per una llei que podria aprovar-se al ple del Parlament d'aquí un mes i ICV considera que el projecte contribueix a "desfer el país".

RedaccióActualitzat

El projecte de llei de BCN World tirarà endavant amb la complicitat del PSC i el PP, ja sigui perquè hi voten a favor o perquè s'abstenen. Cap dels dos grups, amb els quals CiU està negociant, ha dit que votaria en contra del text, que ara està en la recta final de la fase de ponència. Esquerra demana més garanties per una llei que podria aprovar-se al ple del Parlament d'aquí a un mes.

Dos tècnics del govern s'han desplaçat aquest dilluns a la cambra catalana per acabar de convèncer els grups reticents de donar suport a la llei. El socialista Xavier Sabaté ha avançat que estan disposats a avalar la majoria del text, "però no a qualsevol preu encara que sigui parcialment. Si al final resulta que de 15 articles votem 13 i només ens en queden dos, doncs ningú podrà dir que hem votat en contra de l llei".

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en declaracions a "Els matins", ha revelat que Convergència i Unió i el PSC han apropat posicions i, si superen alguns serrells pendents relacionats amb la fiscalitat, podrien tirar endavant la llei. "Hi ha recorregut per negociar. Seria irresponsable renunciar a l'acord", ha afegit.

De la seva banda, el diputat del PP Rafael Luna assenyala com a esculls de la negociació "el tema fiscal, el tema urbanístic i el tema del crèdit". El grup municipal del PP a Tarragona ha demanat compensacions per a les marques Costa Daurada i Tarragona a canvi d'acceptar el projecte de BCN World a canvi de transigir amb el nom.

El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha demanat a ERC i al PSC que no contribueixin a "desfer el país" donant suport al complex turístic BCN World. "El que esperem és que no hi hagi estranys companys de viatge -de CiU- com ERC o PSC".

Herrera ha dit que és possible que la inversió per al BCN World no es quedi a Catalunya, però sí la llei, cosa que podria donar entrada a altres models d'oci similars que no agraden a ICV-EUiA.

El grup Veremonte projecta a Salou i Vila-seca el macrocomplex BCN World, basat en el turisme d'hotels, casinos i compres, en terrenys annexos a Port Aventura, regulats pel Consorci Recreatiu i Turístic (CRT). Perquè aquest projecte sigui possible, els grups del Parlament, en ponència, preparen una llei que inclogui diferents modificacions legals, entre les quals una rebaixa fiscal del joc.

La ponència es tornarà a reunir dimecres. CiU vol sotmetre a votació la llei de BCN World el mes que ve, primer en comissió i, finalment, al plenari.

Fomentar la contractació d'aturats

La Generalitat ha signat un acord amb BCN World per assegurar la contractació de parats. El govern ha acordat amb els promotors que la formació i la contractació dels prop de 17.000 treballadors que caldrien per a la construcció i posada en marxa del projecte, es faci a través del Servei d'Ocupació de Catalunya. Aquest compromís donaria resposta a les peticions de la demarcació de Tarragona, amb la taxa d'atur més elevada de Catalunya, i a una de les condicions també d'Esquerra per donar suport al complex.

El pacte ha de plasmar-se pròximament en un conveni de vigència anual i prorrogable fins a quatre anys. Una comissió de seguiment vetllarà pel seu compliment amb reunions com a mínim cada quatre mesos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut