Madrid

Milers de persones acomiaden Adolfo Suárez als carrers de Madrid

Acomiaden amb honors militars Adolfo Suárez, un cop tancada la capella ardent de l'expresident espanyol, que des d'aquest dilluns estava instal·lada al Congrés. L'han visitat més de 30.000 persones. Després d'un seguici fúnebre pel centre de Madrid, les despulles de Suárez les traslladen a la catedral d'Àvila, on l'excap del govern serà enterrat al costat de la seva dona. El dilluns que ve es faran els funerals d'estat a La Almudena de Madrid.

RedaccióActualitzat

El fèretre d'Adolfo Suárez ha abandonat el Congrés dels Diputats per començar un recorregut pels carrers de Madrid, on milers de persones s'han acomiadat de l'expresident del govern espanyol. Un cop tancada la capella ardent, que des d'aquest dilluns estava instal·lada a la cambra baixa, un piquet d'honor ha baixat el fèretre per l'escalinata de la Porta dels Lleons, on hi havia les autoritats i els familiars de Suárez.

Cobert amb la bandera d'Espanya, el fèretre s'ha dipositat en un armó d'artilleria tirat per quatre cavalls i ha començat el seu recorregut solemne  per la Carrera de San Jerónimo per acabar a la Plaça de Cibeles. El seguici fúnebre l'ha encapçalat la família d'Adolfo Suárez, el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy -que assistirà a l'enterrament de l'expresident a Àvila- i els presidents del Congrés, Jesús Posada, i del Senat. Pío García Escudero.

Després del recorregut pel centre de Madrid, les restes d'Adolfo Suárez les traslladen en un furgó a la catedral d'Àvila. L'excap del govern espanyol l'enterraran molt a prop de l'historiador i expresident de la república a l'exili Claudio Sánchez-Albornoz, i al costat de la seva dona, Amparo Illana.

Unes 30.000 persones han visitat la capella ardent

Milers de persones, més de 30.000, han passat per la capella ardent d'Adolfo Suárez al Congrés dels Diputats, que ha estat oberta més de disset hores. Han volgut acomiadar-se de l'expresident i han passat per la capella ardent instal·lada al Saló dels Passos Perduts del Congrés dels Diputats. Les principals autoritats del país han volgut també mostrar-hi el seu respecte. També hi ha assistit el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. El rei ha imposat el més alt reconeixement civil a qui va ser primer president de la democràcia, el Toisó d'Or, i el govern espanyol li ha atorgat el Reial i Distingit Orde de Carles III.

El funeral d'Estat es farà el 31 de març a les 19 hores a la catedral de La Almudena de Madrid i serà oficiat pel cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela.

S'han decretat tres dies de dol oficial i s'ha ordenat que totes les banderes dels edificis públics es mantinguin a mig pal durant aquestes 72 hores.

Aquesta és la tercera vegada que el Congrés dels Diputats acull una capella ardent en la història de la democràcia. La primera va ser per a Gabriel Cisneros, ponent de la Constitució, el juliol del 2007. La segona va ser per a Leopoldo Calvo Sotelo el maig del 2008. Els familiars de Manuel Fraga, Gregorio Peces-Barba, Jordi Solé Tura i Félix Pons van declinar l'oferiment que els feia el Congrés per instal·lar-hi la capella ardent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut