Pequín

Desenes de familiars de l'avió desaparegut protesten davant l'ambaixada de Malàisia a Pequín

Suspeses les feines de recerca de l'avió desaparegut a l'oceà Índic el 8 de març pel mal temps que afecta la zona. Familiars dels passatgers xinesos protesten a l'ambaixada de Malàisia a Pequín i denuncien la desinformació del govern de Kuala Lumpur, que aquest dilluns va confirmar que l'aparell va caure al mar i que no hi ha supervivents.

RedaccióActualitzat

Les feines de recerca per trobar les restes i la caixa negra de l'avió de Malaysia Airlines es compliquen. De moment, s'han suspès provisionalment pel temporal que afecta la zona on es creu que hi ha l'avió. El vent, les fortes pluges i la boira baixa fan massa perilloses les operacions de recerca, que ja fa 18 dies que duren. Queden molts interrogants encara després que, aquest dilluns, el primer ministre de Malàisia va confirmar que l'aparell va caure al sud de l'oceà Índic i que no hi ha supervivents.

Entre els familiars dels passatgers hi ha indignació per la manera com ha portat el cas el govern de Kuala Lumpur, des que el Boeing va desaparèixer el dia 8. Desenes de familiars xinesos s'han concentrat davant l'ambaixada de Malàisia a Pequín i hi ha hagut enfrontaments amb la policia, després d'una marxa per protestar per la desinformació i les mentides que han envoltat el cas, fins que ahir es va donar l'avió oficialment per perdut. Alguns dels concentrats han llançat ampolles d'aigua contra els agents, que havien format un cordó de seguretat davant la porta de la seu diplomàtica.

Uns 300 familiars i amics han fet una marxa des del costat de l'aeroport de Pequín. Exigeixen explicacions de la companyia aèria i del govern de Malàisia, i estan molt enfadats perquè ahir van ser informats a traves d'un missatge de text al seu mòbil. De moment, la companyia Malaysia Airlines s'ha limitat a dir que no sap ni com ni per què va passar la tragèdia.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut